Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Buffon rasede efter Azzurri-triumf

Italienerne legede med ilden efter den tyske reducering i overtiden af EM-semifinalen. Uacceptabelt, mente anfører Buffon

Gianluigi Buffon og kollegaerne er klar til EM-finalen mod Spanien. (Foto: AP)
Gianluigi Buffon og kollegaerne er klar til EM-finalen mod Spanien. (Foto: AP)

Mens Italiens semifinale-helte løb jublende rundt på græsset i Warszawa, så faldt det i øjnene, at keeper Gianluigi Buffons reaktion var den stik modsatte.

Juventus-keeperen var rasende midt i al jublen... men det skyldtes ikke, at den spillegale keeper havde satset formuen og tabt.

- Vi kan ikke lege med ilden, når vi nu har spillet sådan en kamp, skumlede han efter kampen.- Vi kæmper for at nå noget unikt og prestigefyldt. Så er det for dårligt, at vi slutter kampen med at risikere at smide det hele. Det er at lege med ilden, sagde Buffon med henvisning til det tynde straffespark tyskerne scorede på i tillægstiden.

- Havde de nu scoret med en heldigt afrettet bold efter det, så var det pludselig 2-2. Og så kunne vi uden problemer have tabt 2-9 i omkampen. Vi spiller om Europamesterskabet. Det må vi ikke tage let på, sagde Buffon og uddybede sin vrede efter kampen.

'Det er min pligt'
- Jeg vil altid evaluere præstationerne og indstillingen frem for at kigge firkantet på om det bliver sejr eller nederlag. Bortset fra et par ældre herrer på holdet, så er holdet stadig ungt og i fuld gang med at lære. Som veteran her er det min pligt, at give folk klar besked og ikke vige uden om ballade, fastslog Gianluigi Buffon, der var tæt på at koste et par mål i kampens start.

EM 2012 - 28. jun. 2012 - kl. 22:41 Balotelli sender Italien i finalen EM 2012 - 28. jun. 2012 - kl. 22:41 Balotelli sender Italien i finalen

- Jeg synes vi spillede fantastisk og vi burde have vundet større. Men det er også sandt, at mens kampen var på vippen, der var det også, der fik omsat mulighederne til scoring. Mere skal der ikke til for at ændre en kamps forløb. Og i aften gik det godt for os, sagde Buffon, der varmede op til kampen på speciel vis.

- Jeg sov næsten ikke natten før, men jeg brugte ikke tiden på at studere vores modstander. Jeg brugte halvanden time på at se alle mulige klip på Youtube af jubelscenerne rundt i gaderne i Italien efter vi slog England. Jeg kan næsten ikke forestille mig, hvad der sker lige nu, smilede han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen