Bilic raser over kroatiske racister

- Jeg er skuffet som kroat, som far og som sportsmand siger landstræner Slaven Bilic om de racistiske, kroatiske fans

Under Kroatiens første kamp mod Irland blev Bilic 'overfaldet' af en kysseglad fan. Det tog han i stiv arm. Racisme gør ham anderledes vred. (Foto: AP)
Under Kroatiens første kamp mod Irland blev Bilic 'overfaldet' af en kysseglad fan. Det tog han i stiv arm. Racisme gør ham anderledes vred. (Foto: AP)

Kroatien har fået en god start på EM med sejr over Irland og uafgjort mod Italien, men landstræner Slaven Bilic er alligevel langt fra tilfreds.

Årsagen skal findes hos en del af landets medrejsende fans, som har tiltrukket sig en hel del negativ opmærksomhed på grund af racisme og voldelige konfrontationer.

Læs også:

Se også: UEFA åbner racismesag mod Kroatien

Læs også:

Se også: Kroatiske nazi-fans hylder krigsforbryder

Bilic er lidt af en folkehelt i fodboldgale Kroatien, og det skyldes ikke mindst, at han siger sin mening uden omsvøb i enhver sammenhæng. Det gælder også her.

- Det (racisme) er et stort problem i hele Europa og i hele verden, og som kroat er jeg virkelig skuffet på hele Kroatiens vegne. Som en far, en sportsmand og en person, der kommer fra et moderne, åbensindet og tolerant land er jeg virkelig skuffet, siger han ifølge soccerway.com.

- Alle er velkomne i vores land, og jeg kan ikke lide den slags fodboldfans, og det kan mine spillere heller ikke, slår han fast.

Læs også:

Se også: UEFA undersøger nyt banankast

Slaven Bilic udtrykker stor bekymring for, at nogen skulle få den opfattelse, at Kroatien er en fremmedfjendsk nation.

- Jeg bor i Kroatien. Vi er et virkelig tolerant land, ikke et racistisk land, og vi er vrede på de få, sindssyge supportere. Vi er nødt til at indføre sanktioner, og forsøge at fjerne den slags tilhængere for altid, siger Slaven Bilic.

Kroatien møder Spanien i sidste gruppekamp i Gruppe C mandag aften kl. 20.45. Italien spiller samtidig mod Irland, som ikke kan nå at gå videre.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen