EM-traume i Norge

12 år uden en slutrunde gør ondt på de norske fodboldfans – ikke mindst fordi Danmark og Sverige er med

LVIV (ekstrabladet.dk): Fodboldinteressen i Norge er enorm. Men nordmændene har ikke har været med ved en EM- eller VM-slutrunde siden 2000, så det gør lidt nas at se både Sverige og Danmark spille med i Euro 2012.

- De norske fans lider, fortæller den norske fodboldjournalist Bjørn Arne Johannessen.

- Men de følger med, har jeg indtryk af. Når Danmark og Sverige spiller ved EM, så er der 600.000 der følger med på norsk TV2. Det er 200.000 flere seere, end der er til en kamp i Tippeligaen, fortæller journalisten fra VG.

Læs mere:

Se også: Olsen har taget på Tyskland

- Tidligere var det danske landshold et hold, hele Norge tog til sit hjerte. Holdet med Elkjær, Morten Olsen, Arnesen, Jesper Olsen, de spillede noget fodbold i 80’erne, som hele Norge blev forelskede i. Det var nærmest vores landshold, fortæller Johannessen.

- Men efter at vi selv begyndte at kvalificere os til slutrunder, er Danmark mere blevet en konkurrent. Men jeg tror, man må sige, at nordmændene under Danmark succes ved EM i højere grad end Sverige. Fordi vi kæmper med Sverige i de nordiske skidiscipliner.

Den dag Norge eksploderede
- Det er så også vintersport, vi må trøste os med. På græs går det ikke så godt for tiden. Men nu får vi chancen for at komme til VM i Brasilien i 2014. Vi har fået en ’let’ gruppe med Schweiz og Slovenien som de værste modstandere, siger Bjørn Arne Johannessen.

Netop en kamp mod Brasilien markerer starten på norsk landsholdsfodbold i moderne tid – og grunden til, at fodboldinteressen er så enormt stor i Norge.

- Vi var jo aldrig med til noget før. Vi kvalificerer os første gang til VM i 1994, under Egil Olsen, og så var der VM i 1998, hvor vi slog Brasilien 2-1.

Se også:

Se også: Christian Eriksen: Jeg skal skabe lidt mere

- Der eksploderede det. På VG solgte vi 500.000 aviser dagen efter. Så mange aviser har vi hverken før eller siden solgt på en dag, fortæller Johannessen, der efterhånden har været på farten i en måned i forbindelse med EM-forberedelser og selve slutrunden.

- Begynder du at savne Norge?

- Tjah … jeg savner i hvert fald min kone, griner den norske fodboldekspert, som ikke slipper, før EM-finalen er spillet den 1. juli i Kiev.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen