Satans - Ronaldo snød os til sidst

Cristiano Ronaldo sænkede Danmark i overtiden

14. okt 20:45 Danmark - Portugal

EM-kvalifikationStadion: Parken, Danmark Dommer: Felix Brych
Danmark
0
1
Slut
Portugal

PARKEN (Ekstra Bladet): Der er mange grunde til, at Cristiano Ronaldo bliver betragtet som verdens bedste fodboldspiller.

Den væsentligste er målene.

Og desværre viste Real Madrid-stjernen lige præcis den talent, da han dybt inde i overtiden af tirsdagens EM-kvalkamp headede Portugal på 1-0 til enorm skuffelse for både de danske spillere og de 36.562 tilskuere i Parken.

Dermed fik danskerne ikke udbytte efter en tæt kamp, hvor Michael Krohn-Dehli var tættest på for Danmark.

Se også: Uroligheder afbryder kaotisk landskamp i Danmarks gruppe

Morten Olsen havde foretaget tre ændringer i forhold til startopstillingen i Albanien.

Anfører Daniel Agger var blevet sin rygskade kvit og afløste Andreas Bjelland, mens Lars Jacobsen afløste Peter Ankersen og superreserven Lasse Vibe blev belønnet med en startplads på bekostning af Yussuf Poulsen.

Landstræneren valgte at droppe sit sædvanlige 4-3-3 system til fordel for en 4-4-2 opstilling, hvor Vibe og Nicklas Bendtner agerede frontduo.

Og særligt Vibe var med til at sætte temperatur på kampen, da han allerede i første minut blev nedlagt på kanten af feltet. Men som halvlegen skred frem, var det en vis Cristiano Ronaldo, der stod stærkest i billedet.

Se også: Tyskland ramt af stjerne-afbud i 11. time

Efter syv minutter tvang verdens bedste spiller Kasper Schmeichel til at vise klassen med et slangehug fra 15 meter, og siden satte Ronaldo Danny op til en afslutning, som sad lige i favnen på den danske målmand.

Siden sparkede Ronaldo udenom yderligere et par gange, mens Danmark trods en mandfolkeindsats af især Pierre Emile Højbjerg, der havde gang i et herligt 'slagsmål' med den portugisiske 'hard man' William Carvalho, var det svært for hjemmeholdet at spille sig til åbne chancer.

Ikke mindst, fordi afstanden mellem angreb og midtbane blev for stor.

Alligevel blev det Danmark, som sluttede første halvleg bedst af.

 

Først, da Lasse Vibe lige akkurat ikke fik afsluttet på et fint indlæg fra Lars Jacobsen.

Og siden, da Højbjerg og Christian Eriksen fik sat Michael Krohn-Dehli op til halvlegens største chance, der desværre tog roden på den bageste stolpe, da Rui Patricio var passeret.

Se også: DBU: Derfor står der Yurary på Poulsens trøje

Til anden halvlegs begyndelse fortsatte Olsen trenden med at pille den nye mand i startopstillingen ud.

I Albanien var det Vibe, som afløste Yussuf Poulsen til anden halvlegs start, og i Parken ramte samme skæbne så IFK Gøteborg-angriberen, som måtte overlade pladsen til Uffe Bech.

Igen var det dog Ronaldo, der bragte sig fokus, da han pludselig var helt alene foran det danske mål.

Det lignede i den grad en portugisisk føring, men Schmeichel hev til Parkens store lettelse en klasseredning op af ærmet.

Siden måtte en groggy Nicolai Boilesen lade sig udskifte med Simon Poulsen, da Daniel Agger sparkede en bold lige i ansigtet på Ajax-backen

Se også: Tidligere FCK-træner: Danmark lysår foran Portugal

Som anden halvleg skred frem, blev kampen mere åben, og det gav mere plads til den danske offensiv.

Krohn-Dehli fik tribunerne til at gispe, da hans flade skud gik lige forbi stolpen, mens Ronaldo blev ved med at forsøge sig uden held i den anden ende. Superstjernen pådrog sig et gult kort i overtiden for en hård tackling på Pierre-Emile Højbjerg 30 meter fra det portugisiske mål. Simon Kjær sparkede på mål - men bolden strøg en meter over Patrícios mål.

Mål blev det bare ikke til - indtil ham der Ronaldo viste sig som en grådig gæst, der fuldstændig spolede den gode stemning i Parken.

Næste opgave i EM-kvalen bliver den vanskelige udekamp i Serbien i næste måned, hvor der nu skal point på kontoen, hvis EM-drømmen for alvor skal leve i de kolde vintermåneder.

Se også: Lykkelige drenge fik Ronaldo-selfie

Var sejren fortjent?

Se resultat

Var sejren fortjent?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen