Dansk EM-overraskelse er blevet kult-fænomen

Den ny landsholds-keeper Kevin Møller er blevet et fænomen på de sociale medier – nu vil #DerKevin også ramme stjernerne med landsholdet

Kevin Møller har fået luft under karriere-vingerne. Han er drønet ind i de tyske håndboldhjerter - og har nu nået nye luftlag med en landsholdsudtagelse. (Foto: Lars Poulsen)
Kevin Møller har fået luft under karriere-vingerne. Han er drønet ind i de tyske håndboldhjerter - og har nu nået nye luftlag med en landsholdsudtagelse. (Foto: Lars Poulsen)

Hvis du vil vide, hvordan 200 cm overraskelse på 100 kilo ser ud, skal du bare studere Kevin Møller nærmere.

Sønderjyden fra Tinglev har sæson efter sæson sneget sig rundt i 1. division for hhv. Faaborg, senere GOG – og med en afstikker til Viking Stavanger. Den 26-årige stod et brag af en sæson for fynboerne i ligaen, og pludselig havde han i sommeren 2014 kontrakt med mægtige Flensburg/Handewitt.

Seneste store skridt: Udtagelsen til landsholdet og EM. Som sikker mand frem for Jannick Green, der ellers i årevis har duelleret med Niklas Landin.

Trods, at han var indlagt, og karrieren var i fare, formåede Lindberg at holde humøret højt, da han var indlagt. (Foto: Privat) Sport og Spil Lindbergs groteske skade: Karrieren var i fare

Nu er Kevin Møller så også blevet ægte kult!

- Jeg ved sgu ikke helt, hvad der sker. Det er Eggert, der har startet et eller andet nede i Flensburg, og nu kører det bare. Det spreder sig som pesten åbenbart med mit kælenavn DerKevin, som jeg hedder i klubben og hos fansene.

- Nu kører det som et hashtag på de sociale medier. #DerKevin har gjort dit, og #DerKevin har gjort dat – det er ret pudsigt. Det havde jeg bestemt ikke regnet med, men det fortæller jo samtidig også noget om kulturen og fællesskabet i klubben dernede, at der kan blive lavet sjov med forskellige ting, siger en smågrinende Kevin Møller.

- Hvordan er det at være kult?

- Det er meget ... komisk. Det er i hvert fald svært at være i dårligt humør, når der dukker noget om #DerKevin op, for man ved, det altid er positivt ment. Det er spas og løjer.

- Skulle du lige knibe dig i armen, da du blev udtaget?

- Ja, det skulle jeg godt nok. Flere gange endda. Det var faktisk ikke helt gået op for mig, da jeg tog af sted for at møde i Brøndby den 29. december – men nu er det begyndt at hjælpe på det. Realiteterne har indhentet mig.

Det kom som en overraskelse for Kevin Møller, at han blev udtaget til EM. (Foto: Lars Poulsen)
Det kom som en overraskelse for Kevin Møller, at han blev udtaget til EM. (Foto: Lars Poulsen)
 

- Hvordan fik du besked?

- Det fik jeg ved, at Eggert skrev et stor tillykke til mig, og på det tidspunkt anede jeg ikke hvorfor, så jeg skrev bare mange tak – men hvad er det lige, jeg er gået glip af? I mellemtiden nåede Lasse Svan så også at skrive, og så begyndte jeg at fatte, at jeg måske lige skulle tjekke min mail for at se, hvad der var sket. Så kørte det ligesom derfra.

- En mand, der er to meter høj og skyder med venstre. Er der aldrig en træner, der har sagt, du skulle ud og spille i bagkæden?

- Jeg har ladet mig fortælle, at da jeg var helt lille – ni-ti år – og startede på mål, var det fordi, vi skulle til et eller andet mesterskab, og vores målmand var ikke synderligt god. Derfor valgte jeg at sige: Så stiller jeg mig på mål. Jeg var nemlig ikke bange for bolden. Det gik ret godt, og så har jeg faktisk stået lige siden.

- Siden er der ikke nogen, der har snakket om at sende mig ud i bagkæden, og jeg fik også i hovedet, at det er karriereforlængende at være målmand, fordi man forhåbentlig går glip af alle de slemme skader.

- Så jeg har det fint med mit valg, selv om jeg da nogle gange har dagdrømt lidt om, hvad det kunne være blevet til på højre back. Det er jo ikke sikkert, det havde ført til noget som helst.

Se også: Endelig: Her er EM-truppen

- Det ved man jo ikke – har du et godt skud eller hvad?

- Naarj, ikke synderligt. Men jeg bilder mig ind, at med lidt træning kunne det da godt have udviklet sig lidt.

- Du er 26 år – har du gået og puttet dig lidt?

- Nej, min udvikling har bare været sådan, at det er nu, det skulle ske. For fem år siden var min udvikling ikke startet på samme måde – det er kommet lige pludselig.

- Hvad skød dig i gang?

- Jeg tror, det har været en masse tillid fra trænerne og det med at stå 60 minutter hver gang. Jeg fik reddet lidt bolde, fik selvtillid, og så kom det. Det er kommet gradvist rundt omkring, men det store gennembrud kom i GOG det første år i ligaen.

- Da du troppede op til første arbejdsdag i Flensburg – krævede det ikke en dyb indånding?

- Jo, det gjorde det bestemt. Det var en drengedrøm, og jeg ville selvfølgelig gerne vise mig frem fra allerførste træning. Man tænker da også, at nu er der udfordringer for alle pengene, for der var også en del tvivl hos andre, om det nu var klogt. Der var kritikere, det efterfølgende var rart at sætte på plads. Jeg ville bare så enormt gerne svare kritikerne igen med parader på banen.

Kevin Møller har erobret pladsen som andenmålmand på landsholdet. Nu skal han bevise sit værd. (Foto: Lars Poulsen)
Kevin Møller har erobret pladsen som andenmålmand på landsholdet. Nu skal han bevise sit værd. (Foto: Lars Poulsen)

Kevin Møller fandt i GOG kæresten Louise Kildelund, tvillingesøster til den daværende holdkammerat Kasper og selvsagt en del af det kildelundske dynasti med svigerfar Søren Kildelund i spidsen.

- Din svigerfar gryntede vel lidt?

- Ja, der kom en klassisk Søren Kildelund, haha, men han var jo glad på mine vegne, og selv om jeg rejste fra hans klub, GOG, var han også fortrøstningsfuld, for det går jo altid alligevel – uanset hvem der rejser, kommer der altid en ny og tager over. Sådan har det altid været i Gudme.

– Er det rigtigt, som Hamburg-fløjene tuder, at du lader Flensburg-spillerne score på dig til træningerne med landsholdet?

– Det har jeg ingen kommentarer til, haha. Nej, jeg synes selv, jeg gør mit bedste for at tage dem også, garanterer Kevin Møller.

Se også: Berygtet træner fyrer VM-topscorer kort inden EM

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen