Deadline truer Damgaard i smerter

Gudmundur Gudmundsson kan vente helt til kl. 9 lørdag morgen med at udtage den officelle trup til Danmarks første kamp mod Rusland. Damgaard er den eneste tvivl, og han har smerter

Damgaard måtte hjælpes fra banen mod Frankrig. Nu kæmper han mod tiden for at blive klar til Danmarks EM-åbningskamp. (Foto: Lars Poulsen)
Damgaard måtte hjælpes fra banen mod Frankrig. Nu kæmper han mod tiden for at blive klar til Danmarks EM-åbningskamp. (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet): På en dag hvor regnbuefarver og EHF har fyldt EM-dagsordenen, har det for Michael Damgaards vedkommende handlet om test af den fod, der har gjort ondt siden kampen mod Frankrig i søndags.

- Jeg har smerter i den, når jeg prøver den af, ellers ville jeg ikke stå i denne situation, lyder det helt ærligt for Michael Damgaard, der fredag formiddag blev udsat for løb og bevægelse uden alt for meget pres på.

En positiv test kaldte både hovedpersonen og landstræneren den.

Gudmundur Gudmundsson har hele holdet til aftentræning kl. 20.00 og det er først herefter, han vil beslutte sig for, om storskytten og Mikkel Hansen-backup'en Michael Damgaard er sin ankelskade så meget kvit, at han kan bruges mod russerne.

Sport og Spil Sådan skal du spille: Tre gode odds på håndbold-EM

Landstræneren har dog reelt set til kl. 9 lørdag morgen til at udtage den foreløbige trup, fortalte han på fredagens pressemøde.

En af Michael Damgaards helt store forcer er det hurtige antrit. Og et lynsnapt antrit kræver stærke ankler og en mental tilstand, der ikke tænker over, at det kan gå galt igen.

- Som du siger, så er det en af mine kompetencer at udnytte den hurtighed. Så jeg skal passe på, at det ikke kommer til at forstyrre mig for meget. Jeg ved endnu ikke, hvor jeg står. Forhåbentlig er jeg klar. Jeg vil meget gerne spille i morgen, lød det fra Damgaard, der bærer to forskellige sokker for tiden.

En almindelig og en kompressionssok.

- Foden har været i behandling hele ugen. Der er hævelser og blå mærker, så der skal is og kompression på hele tiden, siger den 25-årige Magdeburg-spiller, der også sidste år kæmpede med en dårlig ankel.

- Men normalt har jeg stærke led, så jeg tror ikke det bliver et problem med foden her. Det kommer ikke til at blive en gene i hovedet.

Danmark træner igen kl. 20.00, inden det lørdag går løs kl. 20.15 mod Polen.

Der var ellers smil på læben, da Ekstra Bladet før afrejse talte med Damgaard. Nu er åbningskampen i fare for den unge komet. (Foto: Linda Johansen)
Der var ellers smil på læben, da Ekstra Bladet før afrejse talte med Damgaard. Nu er åbningskampen i fare for den unge komet. (Foto: Linda Johansen)
 

Håndbold EM 2016 - 15. jan. 2016 - kl. 14:35 Håndbold-boss undrer sig: Er det vores største problem?

Håndbold EM 2016 - 15. jan. 2016 - kl. 12:26 Boldsen tordner mod amatøragtige EHF: Det er jo latterligt

Se også: Danske homoer ærgrer sig over EM-forbud: Det er typisk

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen