Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Mulig matchfixing i Danmarks gruppe: UEFA klar til at undersøge

Det europæiske fodboldforbund bekræfter, at man står klar til at undersøge sagen, hvis en 'anormalitet' finder sted

En sand bombe kan detonere en meters penge over hovedet på Danmarks fodboldlandshold, der som bekendt er ekspederet ud af EM-kvalifikationen.

Påstande onsdag fra det armenske fodboldforbunds præsident om at kampen mellem Armenien og Albanien i oktober var fixet kan betyde, at vejen mod slutrunden i Frankrig, der ellers syntes blind for Danmarks vedkommende, måske alligevel er åben.

EM 2016 - 26. nov. 2015 - kl. 11:17 Armensk fodboldboss chokerer: Matchfixing fandt sted mod Albanien

I Schweiz er det europæiske fodboldforbund, UEFA, ikke bekendt med en sag om matchfixing i den pågældende kamp, men understreger overfor Ekstra Bladet, at det er noget, man i så fald tager alvorligt.

- UEFA overvåger alle kampe i UEFA-regi samt de to øverste rækker i vores 54 medlemslande (omkring 32.000 kampe om året), og forekommer der anormaliteter, vil en undersøgelse finde sted, skriver UEFA's presseafdelingen i en mail til redaktionen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få UEFA til at svare på, om en eventuel sag kan få betydning for Danmarks muligheder for at kvalificere sig til slutrunden. Det har unionen ikke ønsket at svare på.

Har tidligere hørt rygter
Ruben Hayrapetyan, som præsidenten hedder, siger om kampen 8. oktober:

- Angående kampen mod Albanien, så er jeg sikker på, at der fandt bedrag sted i opgøret. Selv hvis vi havde haft verdens bedste træner på bænken, så havde resultatet været det samme, siger han ifølge Armenia Now.

Albanien sluttede som toer i gruppe I - to point foran Danmark. Det skyldtes blandt andet skrivebordssejren på 3-0 over Serbien, som de fik tilkendt efter den berømte 'drone-kamp' i efteråret 2014. Sejren på 3-0 i Jerevan betød, at albanerne sensationelt kvalificerede sig til landets første slutrunde nogensinde - på bekostning af Danmark.

Dansk Boldspil-Union siger til Ekstra Bladet, at historien er ny for dem.

- Vi har tidligere hørt rygter om dette, men vi har endnu ikke set dokumentation for, at der er foregået ulovligheder. Vi er ikke blevet kontaktet i sagen og kan ikke se i de nye oplysninger, om der reelt har været tale om matchfixing, siger kommunikationschef Jakob Høyer.

Tidligere på efteråret løb et rygte i både serbiske og albanske medier om, at Armeniens målmand samt tre af forsvarsspillerne skulle have modtaget hver knap fire millioner kroner for at lade Albanien vinde.

Interaktivt element

Tror du, der var matchfixing i forbindelse med Armenien - Albanien

Se resultat

Tror du, der var matchfixing i forbindelse med Armenien - Albanien

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen