Endelig vandt han: Schmeichel årets spiller

Der blev uddelt 10 priser ved Dansk Fodbold Award 2016, og Ekstra Bladet opdaterede live fra showet

Åge Hareide ville gerne have trænet bedre - men spillere må godt nappe et glas vin til Dansk Fodbold Award

Mandag aften blev Dansk Fodbold Award afholdt for første gang siden november 2013.

2016-udgaven blev holdt i Tap 1 i Valby ved København foran 1200 tilskuere og sendt på Kanal 5, men her hos Ekstra Bladet kunne du også løbende følge med i, hvem der vandt de ti priser.

Hovedprisen var årets mandlige spiller, og her var Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Christian Eriksen og Thomas Delaney nomineret.

Se alle aftenens 10 prisvindere længere nede i artiklen

Vinderen blev fundet ved sms-afstemning, og i modsætning til spillernes egen pris, som Christian Eriksen vandt i januar, så løb målmand Kasper Schmeichel denne gang af med prisen.

- Jeg vil gerne sige mange tak til alle jer, der stemte på mig. Jeg må indrømme, at jeg ikke havde forventet det med så mange holdkammerater. Det kunne ikke ske uden baglandet med kone og brøn. 1000 tak til alle, siger Schmeichel.

Schmeichel har i 2015 spillet sig ind som fast målmand på landsholdet og har gjort det fremragende for Leicester i Premier League, hvor han først var med til at redde holdet fra nedrykning og siden har ført dem til tops i ligaen.

Det er første gang, at Kasper Schmeichel vinder prisen, der de seneste to år er gået til Christian Eriksen.

2015: Kasper Schmeichel, Leicester
2014: Christian Eriksen, Tottenham
2013: Christian Eriksen, Tottenham
2012: Daniel Agger, Liverpool
2011: Christian Eriksen, Ajax
2010: Dennis Rommedahl, Ajax, Olympiakos
2009: Nicklas Bentner, Arsenal
2008: Martin Laursen, Aston Villa
2007: Dennis Rommedahl, Charlton, Ajax
2006: Christian Poulsen, Schalke 04, Sevilla

Kasper Schmeichel blev årets spiller (Foto: Kenneth Meyer)
Kasper Schmeichel blev årets spiller (Foto: Kenneth Meyer)
 

HERUNDER KAN DU SE, HVORDAN DE 10 PRISER BLEV FORDELT, DA EKSTRA BLADET OPDATEREDE LIVE FRA SHOWET

Årets Mandlige Spiller

21.43 - Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Christian Eriksen og Thomas Delaney er nomineret, og vinderen er... Kasper Schmeichel!!!

- Jeg vil gerne sige mange tak til alle jer, der stemte på mig. Jeg må indrømme, at jeg ikke havde forventet det med så mange holdkammerater. Det kunne ikke ske uden baglandet med kone og brøn. 1000 tak til alle, siger Schmeichel

Årets Mål

21.38 Rasmus Falk, Johan Absalsonsen, Morten Nordstrand, Erik Sviatchenko er de nominerede, og vinderen er...Morten Nordstrand!!!

- Jeg er ked af, at jeg ikke kunne være der og modtage prisen, men sådan er det, når man bor i Australien. Det er surrealistisk at vinde. Det betyder meget for en som mig, der elsker at score mål, siger Nordstrand.

Se Nordstrands årets mål her:

21.30 - Årets en del af noget større

Fodboldens Hall of Fame

21.17 - Morten Olsen har spillet mere end 100 landskampe som spiller og mere end 100 landskampe som træner. Nu er han nyt medlem i Dansk fodbolds Hall of Fame - LÆS MORTEN OLSENS REAKTION HER

Årets Fodboldklub

21.00 - IF Bytoften, Bjerrringbro IF, Sundby BK, Storvorde Sejlflod Boldklub er de nominerede, og vinderen er... IF Bytoften!!!

-  Det er fantastisk. Det er det største, vi har prøvet i vores 23 år gamle forening, siger Thomas fra klubben.

Årets Kvindelige Spiller

20.54 - Simone Boye Sørensen, Pernille Harder, Sanne Troelsgaard og Sofie Junge Pedersen er de nominerede, og vinderen er...Pernille Harder!!!

- 2015 var et godt år for mig. Et år jeg er rigtig stolt år. Jeg håber, at 2016 bliver endnu bedre. At jeg vinder ligaen med Linköping og kommer til EM med landsholdet. Jeg vil gerne takke familie og holdkammerater for støtte, det er altafgørende, siger Harder.

 

Årets dommer

20.49 - Jørgen Daugbjerg, Mads-Kristoffer Kristoffersen, Jakob Kehlet og Michael Tykgaard er de nominerede, og vinderen er...Mads-Kristoffer Kristoffersen!!!

- Hold da op, den havde jeg ikke set komme, men jeg er stolt og beæret. Der er altid et team, der er en del af det her, og der er også min familie, der har forståelse for, at jeg lige nu prioriterer fodbolden over dem, siger Kristoffersen.

 

Årets Superligaspiller

20.34: Erik Sviatchenko, Jakob Poulsen, Thomas Delaney og Rasmus Falk er de nominerede, og vinderen er...Erik Sviatchenko

- Det er jeg sgu lidt overrasket over. Nu er jeg endelig kommet til kæmpe klub, og jeg har altid skullet starte forfra. Nu skal jeg kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne. Tak for det hele, siger Sviatchenko

Årets Træner

20.27: Glen Riddersholm, Jess Thorup, Jakob Michelsen, Lars Søndergaard er nomineret, og vinderen er... Jakob Michelsen!!!

- Mange tak. Det er en kæmpe ære at stå her i dag. Det gør mig mest glad, at mine trænerkollegaer har stemt på mig. Jeg har været begunstiget af gode spillere og trænerteams, og så vil jeg takke min kone og mine to sportschefer. Jeg sætter meget pris på at træne fodbold og have med mennesker at gøre hver eneste dag, sagde Michelsen.

Årets Kvindelige Talent

20.18: Maja Ring Kildemoes, Sarah Dyrehauge Hansen, Sara Gedsted Thrige Andersen, Stine Larsen er de nominerede, og vinderen er...Stine Larsen!!!

- Jeg er utrolig glad og stolt over at modtage denne her pris. Det var ikke sket uden størtte fra familie og kæreste og trænere og holdkammerat. Til jeg skal lyde en stor tak, sagde Larsen.

Årets Mandlige Talent

20.10:  Yussuf Poulsen, Riza Durmisi, Pione Sisto og Andreas Christensen er nomineret, og vinderen er... Andreas Christensen!!!

- Jeg er utrolig beæret over stå her. Jeg vil gerne takke gamle holdkammerater og trænere og ledere. Mange tak, siger Chelsea-talentet, der er udlejet til Gladbach.

Kasper Schmeichel vil hellere vinde med holdet end at få personlig hæder

 

1 af 2 Christian Eriksen er ankommet til showet med sin kæreste. Eriksen er en af favoritterne til aftenens store pris (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 
23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere