England jubler efter super-sejr: Er der stadig plads til Rooney?

De engelske medier hylder 'nyt' landshold efter fornem comeback-sejr i Berlin

Det unge engelske kuld har skabt EM-eufori i fodboldens moderland. (Foto: PA)
Det unge engelske kuld har skabt EM-eufori i fodboldens moderland. (Foto: PA)

Det er aldrig 'bare' en venskabskamp, når Tyskland og England står overfor hinanden på fodboldbanen.

Dertil fylder historien både inden- og udenfor kridtstregerne simpelthen for meget, og særligt englænderne elsker, når det lykkes 'Three Lions' at besejre 'Nationalelf'.

Kasper Schmeichel nåede kun 20 minutters træning, før en muskelspænding i låret sendte ham tilbage til hotellet. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 27. mar. 2016 - kl. 11:11 Målmands-krise på landsholdet - Schmeichel skadet

Og selvom det er tyskerne, der har været bedst til at fylde trofæskabet og aktuelt er regerende verdensmestre efter triumfen i Brasilien forrige år, så har englænderne krammet på ærkefjenden.

Kane hylder Cruyff med kongekasse:

Lørdag aften vendte Roy Hodgons en tysk 2-0 føring til engelsk 3-2 sejr efter en fabelagtig anden halvleg på det olympiske stadion i Berlin. En sejr, der i den grad giver tro på tingene i fodboldens moderland.

Ikke mindst, fordi sejren blev skabt med en 'ny' startopstilling,  hvor Tottenham-kvartetten Danny Rose, Eric Dier, Delle Alli og Harry Kane fyldte godt i billedet sammen med den indskiftede Leicester-bomber Jamie Vardy i fraværet af prøvede kræfter som Michael Carrick, Jack Wilshere og ikke mindst Wayne Rooney.

De engelske aviser, her Sunday Telegraph, er begejstrede for sejren over ærkefjenden.
De engelske aviser, her Sunday Telegraph, er begejstrede for sejren over ærkefjenden.

Kane reducerede efter en klassisk 'Cruyff'-vending'. Vardy udlignede med en fænomenal hælafslutning kort efter sin indskiftning, mens Dier headede sejrsmålet ind og kometen Alli løb med kåringen som kampens spiller i samtlige aviser.

Dagen derpå er de engelske medier enige om, at Delle Alli er fremtidens mand i landsholdstrøjen, mens der til gengæld ikke levnes plads til Rooney i EM-staropstillingen.

Vardy-Party: Se Leicester-stjernens frække hælscoring:

Roy Hodgson kalder Alli for 'fremtidens Bryan Robson' og i Daily Mail er begejstringen for den store Tottenham-dominans i startopstillingen i hele taget stor.

- Hvis England overhovedet opnår noget denne sommer, så er det en argentiner, der skal takkes. Mauricio Pochettinos Spurs-kvartet var fantastisk i Berlin. Især 19-åroge Dele Alli, der rev tyskerne i stykker og Harry Kane, der scorede sit fjerde mål i ni landskampe. I tilgift var Danny Rose energisk og Eric Dier solid, lyder rosen til Pochettino og Tottenham, som også havde Kyle Walker siddende på bænken.

Den imponerende indsats mod et skuffende hjemmehold levner i følge avisen ikke plads til anfører Wayne Rooney i startopstilling ved sommerens slutrunde.

- Opfordringerne til at udelade Rooney fra startopstillingen vil ikke stilne af efter de spektakulære scoringer fra rivalerne Harry Kane og Jamie Vardy. Den skadede anfører kan stadig binde spillet samme, men i forhold til den afgørende skarphed ser det ud til, at stafetten er givet videre til en ny generation, skriver Daily Mail.

The Independent jubler også over sejren i Berlin.
The Independent jubler også over sejren i Berlin.
 

I The Sun har Thierry Henry også sin tvivl om Manchester United-stjernens rolle i Frankrig.

- Roy Hodgsons problem er, hvordan han får plads til både Rooney og Kane i startopstillingen, hvis det er det, han ønsker, skriver den gamle Arsenal-stjerne, der ikke er i tvivl om, at Harry Kane bør starte ved EM.

Er der stadig plads til Wayne Rooney i den engelske startopstilling? (Foto: AP)
Er der stadig plads til Wayne Rooney i den engelske startopstilling? (Foto: AP)
 

- Før i tiden kunne Rooney spille alle steder. Hans bevægelse og energi var utrolig. Det ene minut ville han befinde sig i sit eget straffesparksfelt for at blokere et indlæg og i det næste, ville han lede et kontra-angreb i den anden ende.  Men fysisk er det ikke let for ham længere, og jeg tror ikke, at England rigtigt kan bruge ham som en effektiv kantspiller, skriver Thierry Henry, som tror, at Hodgson får svært ved at presse ham ind i startopstillingen.

Se også: Schöne: Jeg tager kampen op mod Eriksen

- Så hvis Hodgson ønsker at starte med Kane og Rooney, så betyder det formentlig, at Wayne skal spille 10'er-positionen, vurderer franskmanden.

Men der er der altså ikke plads, hvis man spørger korpset af engelske eksperter og iagttagere, som alle peger på Delle Alli som manden i trøjen med titallet.

Daily Star fokuserer på Jamie Vardys gyldne indhop.
Daily Star fokuserer på Jamie Vardys gyldne indhop.
 

Roy Hodgson har da også vanskeligt ved at lægge bånd på den optimisme, som Englands unge løver skaber.

- Man håber altid, at de bedste aftener ligger foran en. Jeg håber, at der ligger en af dem og venter på mig, men den bedste aften indtil videre? Ja, hvorfor ikke? Den vil jeg godt give jer, sagde han til de engelske journalister efter den flotte sejr i Berlin.

- Det er vigtigt, at vi forbliver ydmyge i disse øjeblikke. Vi har stadig en frygtelig lang vej, før vi kan hævde at  være på højde med tyskerne og alt, hvad de har opnået i de seneste år. Men det var en stor præstation. Det var godt at se holdet spillle sig tilbage i kampen. Det viste viljestyrke, men også en masse kvalitet i forhold til vores pasningsspil og bevægelse, konstaterede den tidligere FCK-træner, der lige skal have overstået tirsdagens hjemmekamp mod Holland, inden han skal i tænkeboks og overveje, om der skal være plads til Wayne Rooney på EM-holdet.

Se også: Sejr i Tyskland: Se Vardys drømmemål her

Her header Eric Dier sejren hjem til England:

29 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere