Er det Danmarks nye angrebsduo?

Måske har Åge Hareide fundet den duo, der kan sparke Danmark til VM

Er det Danmarks nye angrebsduo? Foto: Lars Poulsen
Er det Danmarks nye angrebsduo? Foto: Lars Poulsen

HORSENS (Ekstra Bladet): Danmark har haft nogle flotte angrebsduoer i årenes løb.

Tænk bare på Preben Elkjær og Michael Laudrup. Flemming Povlsen og Brian Laudrup eller Jon Dahl Tomasson og Ebbe Sand.

Okay, helt så hot er de aktuelle angribere måske ikke endnu. Men efter onsdagens 5-0 sejr i testkampen mod Liechtenstein har Åge Hareide måske fundet et par, der kan sætte en stopper for den kedelige tendens til ikke at udnytte chancerne, som var medvirkende til, at EM i Frankrig blev uden dansk deltagelse.

Simon Kjær måtte forlade banen før tid, da den danske anfører blev skadet. Han melder sig dog klar til VM-kvalifikationskampen mod Armenien. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Skadet Kjær: Jeg bliver klar til Armenien

På Casa Arena blev Nicolai Jørgensen således dobbelt målscorer, mens makkeren Viktor Fischer var med i to scoringer og selv leverede en enkelt.

Efter kampen lagde Jørgensen da heller ikke skjul på, at han gerne tager en tur mere med Fischer, når Armenien gæster Parken på søndag.

- Vi hænger godt sammen. Han løber meget rundt, hvis man kan sige det på den måde, mens jeg måske er blevet lidt mere stationær. Jeg synes, det går fint. Viktor er en dygtig spiller, og jeg håber, jeg kan finde en spiller, jeg kan danne et fast par med, siger Feyenoord-forwarden, der nu har scoret fire gange i tre kampe under Hareide.

- Det var begrænset modstand, men det er altid dejligt at få scoret som angriber. Det giver jo noget selvtillid inden søndag. Det var en fin test, og i anden halvleg fik vi også prøvet nogle af de alternativer, vi skal bruge på søndag, hvis vi for alvor får brug for nogle mål, siger han og fastslår:

- Det var utrolig vigtigt, og det var en godkendt indsats.

Han mener godt, at kampen kan bruges, selvom Armenien må formodes at være på et helt anderledes niveau.

- Man kan tage det med, det bliver en lignende opstilling, Armenien stiller med. Men de er helt sikkert bedre i spillet fremad banen. Det var en god prøve, og så kan man jo altid bruge det til noget at blive mere sammenspillet som hold, lyder det fra den dobbelte målscorer.

Viktor Fischer var banens bedste ifølge Ekstra Bladet, og nu hylder landstræner Åge Hareide også Premier League-spilleren. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Hareide hylder Fischer efter storsejr

Nicolai Jørgensen scorede to gange, da Danmark slog Liechtenstein 5-0. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Overbevisende sejr: Dansk legestue

Viktor Fischer og Nicolai Jørgensen var i målhumør mod Liechtenstein, hvilket også afspejles i karakterne. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold De viste vejen i opvisning: Her er de danske karakterer

5 kommentarer
Vis kommentarer