Eriksen er blevet voksen: Jeg har fået mere hår på brystet

Rutineret: Christian Eriksen er en helt anden end den generte fynbo, der debuterede på landsholdet seks år siden - og giver selv forklaringen

Fynske Christian Eriksen har det stadig bedst, når der ’bare’ skal spilles fodbold, men han har da vænnet sig til, at der også er andre ting, der skal passes som professionel – eksempelvis pressemøder. (Foto: Lars Poulsen)
Fynske Christian Eriksen har det stadig bedst, når der ’bare’ skal spilles fodbold, men han har da vænnet sig til, at der også er andre ting, der skal passes som professionel – eksempelvis pressemøder. (Foto: Lars Poulsen)

OSAKA (Ekstra Bladet): De rødpolstrede stole er sat i grupper af tre i det lokale, som landsholdet har fået stillet til rådighed på spillernes hotel i Osaka.

Christian Eriksen entrer som en af de første den seance, der for seks år siden, havde fået ham til at drømme om, at bruge tiden på træningsbanen i stedet for mødet med pressen.

Hareide gør op med Olsen: Sådan mærker landsholdet forskel

Det gør han sikkert stadigvæk, men som Ekstra Bladet beskrev forleden, så er Christian Eriksen nu både scenevant og langt mere sikker på sig selv. Som da han – med et godt glimt i øjet – fortalte at Portugal, Albanien og Sverige var boykottet til VM på hans fladskærm ...

– Hmmm, ja, der er sket ting og sager på de seks år. Blandt andet, at jeg ikke er den yngste mere. Det var jeg jo i næsten fire år, nærmest, men sådan har det også været i Tottenham, hvor der også kommer nye og yngre spillere til, siger Christian Eriksen til Ekstra Bladet, der også har fundet vej til de røde stole.

– Er det flabet at sige, at du stadig hader det her?

– Det gør jeg stadig, eller ... jeg hader det ikke, men i starten var det meget nyt, og jeg var meget tilbageholdende. Jeg er stadig en tilbageholdende type og sådan vil det nok altid være, siger Christian Eriksen, der har lært at acceptere, at den udadvendte rolle også hører med til gamet som profileret landsholds- og Premier League-stjerne.

– Men han kan også sagtens huske den Christian Eriksen, der fik debut på landsholdet i Wien i 2010.

– Det kan jeg nemt huske. Hele optakten til det også – og turen til Sydafrika. Der er mange mennesker rundt omkring en, som man skal lære at forholde sig til – og jeg ville jo bare gerne spille fodbold, smiler Christian Eriksen.

Kommer med alderen

Forklaringen på, at han nu ikke længere har helt samme problemer med at håndtere hele opmærksomhedsdelen er der heller ikke meget hokuspokus i for Tottenham-spilleren.

– Det er bare noget, der er kommet med alderen. Nu ved jeg, at jeg har været i situationen mange gange før og ved, hvordan tingene fungerer.

– Det hører med og det eneste anderledes er, at jeg er blevet lidt klogere – forhåbentlig – og blevet lidt smartere. Jeg har vel fået flere hår på brystet i mange sammenhænge, siger Christian Eriksen.

Danske spillere har tidligere oplevet problemer med historier i Danmark, der er blevet fejlagtigt oversat i England og skabt problemer for spilleren. Det har Christian Eriksen dog ikke oplevet. Som Daniel Agger eksempelvis har.

– Nu har jeg måske ikke samme udmeldinger som Agger, kommer det med et lille smil fra Christian Eriksen.

– Jeg har da også prøvet, at noget bliver oversat forkert eller taget ud af en sammenhæng, men jeg har heldigvis aldrig sagt noget, der blev lavet om til noget dumt.

Lækkert i England

I England er spillerne langt mere afsondret fra den britiske presse, end det vi ser i Danmark og på det danske landshold.

Eriksen har bestemt ikke noget mod den danske model, men sætter også pris på, at han selv styrer, med hvem og hvornår han vil tale med medier i England, hvor efterspørgslen på Tottenham-stof er enorm.

– Jeg synes det er rigtig lækkert, at man har mulighed for at vælge, om man har lyst eller ej. Jeg ved, hvor meget fokus der er på Tottenham, så der synes jeg, det er helt fair, hvis folk ikke har lyst til at tale med pressen så tit.

– Ja, det er jo heller ikke fordi, at man bliver lukket helt ned. Hvis man har lyst, så snakker man og hvis der er noget klubben gerne vil have at man skal gøre i forhold til rettighedshavere, så gør man det selvfølgelig, men det med at sidde ned en halv time, det sker næsten aldrig i klubben, siger Christian Eriksen.

Glad, afslappet og med overskud. Alligevel ligner han en, der er glad for, at endnu en dag med spørgsmål og snurrende tv-kameraer er ved at være overstået.

Skadet Lasse Vibe rejser hjem fra Japan

Stædige Åge: Holder fast i de samme spillere

Efter sammenbrud: Derfor har Åge brug for Agger

Husk, at du kan følge Danmarks kamp mod Bulgarien live på ekstrabladet.dk tirsdag klokken 9.00...