Eriksen før jubilæum: Denne kamp var det største

- Jeg havde ikke forventet, at min skideballe blev offentlig – det overraskede mig, siger Christian Eriksen, der i aften bliver yngste dansker nogensinde med 50 landskampe

Christian Eriksen ser tilbage på sine snart 50 landskampe for Danmark. (Foto: Lars Poulsen)
Christian Eriksen ser tilbage på sine snart 50 landskampe for Danmark. (Foto: Lars Poulsen)

Kontrasten til Londons metropol og Århus Bugten er slående.  Fra det hektiske og stressende liv til en tur i vandkanten med udsigt til Århus, som på en halvskyet forårsdag trods alt tager sig smukt ud.

Christian Eriksen er hjemme på lynvisit. Han kan for en kort stund koble lidt fra og gå en tur og tænke lidt over det hektiske fodboldliv.

I aften venter endnu en landskamp. Men det er trods alt en speciel af slagsen. Nummer 50 i en alder af 23 år gør ham til Danmarks yngste, der har spillet så mange landskampe. En imponerende bedrift af en spiller, der på få år er gået fra rollen som talent til etableret stjerne.

Debuten den største oplevelse
Faktisk er der en slående forskel fra den generte og tilbageholdende teenager, der debuterede en marts-dag i Østrig til den fodbold-modne og etablerede landsholdsspiller, der fem år senere ’dribler’ rundt i Århus Bugten.

Når han så skal gøre her og nu status over den relativ korte karriere, fremhæver han straks landsholdsdebuten 3. marts 2010 mod Østrig i Wien. 33 minutter spillede han i opgøret, hvor han afløste Daniel Jensen.

Det gør han til trods for, at han allerede har deltaget i to slutrunder for Danmark – VM 2010 og EM 2012.

- Min debut er min klart største oplevelse på landsholdet. Min krop sitrede af spænding, før jeg blev skiftet ind. Jeg var som sådan ikke nervøs. Det var mere en form for glæde, fordi jeg fik min første landskamp. Det var et stort øjeblik, forklarer Christian Eriksen.

Debuten kom på et tidspunkt, hvor der skete mange ting for den 18-årige knægt. I januar var han begyndt at træne med førsteholdet i Ajax. Han fik også sin førsteholdsdebut i Ajax i januar og kort efter landsholdsdebuten.

- Det hele gik meget hurtigt i den periode. Faktisk var jeg meget mere nervøs, da jeg blev skiftet ind og skulle spille den første hjemmekamp for Ajax på Amsterdam Arena, forklarer han.

Se også: Avis: Eriksen afviser stenrig storklub

 

Oprejsning efter skideballe
Christian Eriksen er – på trods af den unge alder – en af de etablerede. Derfor gik Morten Olsen også ud og kritiserede ham efter en svag præstation mod Portugal i oktober.

En offentlig kritik, der fuldstændig kom bag på hovedpersonen.

- Jeg stoler og tror altid på, hvad landstræneren siger. Jeg var godt klar over, at Portugal-kampen ikke var min bedste kamp.

- Men jeg havde ikke forventet, at det blev en offentlig skideballe. Det var lidt overraskende for mig, den måde Morten gik ud med det på, siger Christian Eriksen.

Om det var skideballen, der havde en effekt er svært at sige, men realiteterne var, at han i månederne efter sprudlede og leverede fornemme

På rekordjagt
Morten Olsen har garanteret Eriksen er blandt starterne i aften mod USA. Derved når han en milepæl som mange slet ikke opnår i et langt karriereforløb.

- Det er noget specielt at nå 50 landskampe. Det er fantastisk, at det er gået så hurtigt, erkender Christian Eriksen, der faktisk kun er gået glip af tre landskampe i de fem år, han har været med. Mod Sydafrika i 2010, sidste forår mod England og i november mod Rumænien

- Heldigvis har jeg været så heldig ikke at være skadet, når vi spiller de betydningsfulde landskampe. Hvis jeg kan holde mig skadefri, er jeg parat til at snuppe 100 landskampe mere, siger Christian Eriksen med et stort smil

For ham er der ingen forskel på glæden, når han optræder på landsholdet. Uanset om det er en testkamp, en kvalifikationskamp eller en slutrunde.

I aften sitrer det ikke i kroppen. For nu har han prøvet det så mange gange før.

Den amerikanske landstræner Jürgen Klinsmann er vild med Christian Eriksen. Se tyskeren tale om den danske Tottenham-spiller her. (Video: SNTV)

20 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere