Eriksen i utrolig målform: Den knægt er bare for vild

- Vi har sat os selv i en rigtig god position, som vi skal udnytte mod Rumænien i Parken, siger Christian Eriksen 

Christian Eriksen scorede for femte landskamp i træk og sikrede Danmark en gunstig position før den sidste puljekamp søndag mod Rumænien. Foto: Lars Poulsen.
Christian Eriksen scorede for femte landskamp i træk og sikrede Danmark en gunstig position før den sidste puljekamp søndag mod Rumænien. Foto: Lars Poulsen.

PODGORICA (Ekstra Bladet): Når Danmark nu ikke spiller velpoleret, sprudlende angrebsfodbold, så er det godt vi har Christian Eriksen.

Entertaineren og troldmanden, der kan afgøre fodboldkampe på egen hånd. For sådan blev det den aftenstund i Podgorica i Montenegro, hvor den danske verdensstjerne blev symbolet og forskellen på den bløde mellemvare og den rene lykke. På rendyrket succes eller den halvtomme fornemmelse.

Christian Eriksen lynede med venstreskøjten og sikrede Danmark 1-0 sejren efter Henrik Dalsgaard havde headet ham fri uden for feltet.

- Det var ikke den bedste og flotteste kamp. Det var meget rodet og lidt en grim kamp. Men vi var kyniske, siger Christian Eriksen og uddyber:

- Den største forandring i forhold til tidligere er, at vi før spillede mange kampe, hvor vi havde 50 skud på mål og kun scorede ét. Mod Montenegro havde vi ikke mange skud på mål, men vi viste kynismen og det er faktisk meget rart. Ja, det er helt behageligt, siger den danske stjernespiller, der nu står noteret for syv træffere i ni kval-kampe.

Har scoret fem kampe i træk
Christian Eriksen er scoringsmæssigt blevet et helt kapitel for sig selv i landsholdsregi. Matchvindermålet mod Montenegro var således femte landskamp i træk, hvor den 25-årige kreatør kom på måltavlen. Det er faktisk ti år siden det senest er sket en dansk landsholdsprofil har scoret så mange gange i træk. Dengang i perioden fra september 2007 til februar 2008 hed målkongen Jon Dahl Tomasson.

Nu har Eriksen scoret mod Kasakhstan, Tyskland, Polen, Armenien og altså Montenegro siden den flotte stime begyndte i juni.

Med Christian Eriksens stabile målform står han nu noteret for hele 11 træffere de seneste 12 landskampe. Ganske imponerende.

- Jeg føler mig godt tilpas, spiller med selvtillid og stort overskud. Og så træffer jeg de rigtige beslutninger, smiler Christian Eriksen, der forsikrer han bliver ved med at sparke på mål de kommende kampe.

Nu glæder han sig til finalen søndag i Parken, hvor Danmark med blot uafgjort kan sikre sig andenpladsen i gruppen og derved to playoff-kampe i november. En sejr vil stille Åge Hareides tropper endnu bedre i forhold til seedningen før kampene i næste måned.

- Jeg glæder mig helt vildt over det, der venter i Parken. Vi har noget at spille for og det bliver dejligt med et fyldt Parken i en kamp, hvor vi heldigvis selv kan afgøre det, påpeger han.

Christian Eriksen og holdkammeraterne træner fredag formiddag, inden truppen senere på fredagen rejser til København for at forberede sig til opgøret mod Rumænien søndag.

Eriksen blev matchvinder. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 5. okt. 2017 - kl. 22:42 Forrygende Eriksen sikrer Danmark matchbold

Christian Eriksen er formidabel på det danske landshold. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 5. okt. 2017 - kl. 22:42 Shit, Eriksen - han er for vild!

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen