Eriksen om anfører-rolle: Andre er bedre

Tottenham-stjernen nød at bære anførerbindet mod USA, men afviser at være et aktuelt emne som ny kaptajn

Andre er bedre, mener Christian Eriksen selv om hvervet som anfører. Landstræneren hos gårsdagens modstander, Jürgen Klinsmann, hyldede imidlertid før kampen den danske kreatør. (Video: AP)

AARHUS (Ekstra Bladet): Selvom Nicklas Bendtner i den grad stjal hovedrollen med sit skønne målshow, da USA blev besejret 3-2 i Aarhus, så vil kampen formentlig fylde godt i mindernes scrapbog, når Christian Eriksen engang skal se tilbage på karrieren.

For godt nok leverede Tottenham-spilleren ikke en spillemæssig indsats, som der vil blive talt om i fremtiden, men han skrev et solidt stykke dansk fodboldhistorie som alle tiders yngste 50 kamps-jubilar på A-landsholdet.

Se også: Bendtner skaber overskrifter i hele verden

Og som om det ikke var nok, så havde Morten Olsen noget af en gave med til den 23-årige midtbanespiller, som få timer før kickoff blev tildelt anførerbindet.

En gestus, der i den grad var med til at gøre dagen noget særligt for fynboen, der med sin diskrete facon ellers ikke opfylder de gængse krav til en højtråbende indpisker.

Se også: Bendtner bare bedst - sådan spillede danskerne

- Det var rigtig specielt. Også fordi det var kamp nummer 50. Morten spurgte et par timer inden kampe, mens vi fik mad, og det siger jeg jo ikke nej til. Det er en ære i dag og det er jo ikke sikkert det sker igen, siger midtbanespilleren, der ikke følte behov til at gøre noget anderledes, fordi han var blevet udnævnt til kaptajn.

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg var stadig den samme person. Jeg spiller ikke anderledes, fordi jeg har noget på venstre arm, fortæller han og afviser i samme omgang, at han talte mere på banen end normalt.

- Nej, overhovedet ikke. Det var meget det samme, men du kan jo prøve at spørge de andre, griner Eriksen, der gerne tager Morten Olsen på ordet efter, at landstræneren havde luftet tanken om, at der kan være en kommende permanent anfører gemt i ham.

Se også: Bum! Bum! Bum! Lord Bendtner blev konge af Aarhus

- Jeg tror ikke, der er nogen, der siger nej til at være anfører på det danske landshold, men det er ikke noget, jeg fokuserer på. Jeg tror, at der er andre, der udfylder den rolle bedre i øjeblikket, lyder det beskedent fra aftenens anfører, der ikke levede op til klichéen om, at jubilarer altid spiller skidt.

- Det gik nogenlunde. Der var nogle problemer - blandt andet med afslutningerne, men jeg synes, det gik fint, konstaterer Christian Eriksen, der sammen med resten af truppen torsdag rejser til Frankrig, hvor der venter en anderledes vanskelig opgave i Saint Etienne søndag.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere