Eriksen om fremtiden: Jeg føler ikke de vil smide mig ud

- Lige nu tænker jeg faktisk slet ikke så meget over min fremtid, siger Christian Eriksen, der snart kun har 19 måneder tilbage af sin kontrakt med Tottenham

Få historien kort her
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

CARDIFF (Ekstra Bladet): Harry Kane har skrevet under. Dele Alli har også gjort det. Lige som Erik Lamela og Heung-Min Son har sikret fodboldfremtiden. Det samme er også sket for manager Mauricio Pochettino.

Fælles for dem er, at de alle hen over sommeren har dedikeret en stor del af deres fodboldliv til Tottenham. De har underskrevet lange aftaler og derved stoppet spekulationer om, hvor fremtiden skal tilbringes. Den er sikret hos Spurs for alle fem de næste mange år.

Det er blandt andre dem, der skal forsøge at sikre trofæer til den ambitiøse klub. Flere gange de senere år har de været så tæt på de store resultater.

Men Tottenham mangler stadig én af de vigtigste trumfer i den ligning, før alle klubbens – specielt danske fans – kan ånde lettet op.

Christian Eriksen gør klar til den afsluttende træning før fredagens møde med Wales i Cardiff. Foto: Lars Poulsen.
Christian Eriksen gør klar til den afsluttende træning før fredagens møde med Wales i Cardiff. Foto: Lars Poulsen.
 

Værdi til sommer mellem 300-400 mio. kr.
Christian Eriksen har endnu ikke fået sin fodboldmæssige fremtid på plads ud over sommeren 2020. Om 19 måneder er han reelt en fri mand, der kan skifte transferfrit. Men sådan kommer det helt sikkert ikke til at gå.

For store, markante profiler får aldrig lov at rejse ’gratis’. Specielt ikke fra verdens største liga – Premier League.

Christian Eriksen skal enten i løbet af de næste måneder forlænge sin kontrakt, alternativt bliver han solgt næste sommer, hvor han stadig, ifølge Ekstra Bladets oplysninger, repræsenterer en værdi i niveauet 40-54 mio. euro – 300-400 mio. kr. - for Tottenham.

Christian Eriksen står reelt med alle trumferne nu. Og de gyldne kort bliver ikke mindre, jo tættere vi kommer på kontraktudløb, hvor hans værdi naturligt falder markant. Derfor har Tottenham på den ene side travlt med at forlænge samarbejdet, mens Christian Eriksen sagtens kan slå koldt vand i blodet, fordi han reelt ikke har noget at miste ved at være tålmodig og se tiden lidt an.

Omvendt kan der også opstå et stærkt pres fra de indre linjer i Tottenham for at få en afklaring, så tiden ikke bare får lov at løbe, som den nu har gjort ét års tid.

Christian Eriksen, der her ses sammen med Thomas Delaney, kan meget vel blive vikaranfører i fraværet af Simon Kjær. Åge Hareide vil først afsløre det fredag kort før kampstart. Foto: Lars Poulsen.
Christian Eriksen, der her ses sammen med Thomas Delaney, kan meget vel blive vikaranfører i fraværet af Simon Kjær. Åge Hareide vil først afsløre det fredag kort før kampstart. Foto: Lars Poulsen.
 

Dialog mange gange med Tottenham
- Christian, de andre offensive profiler i Tottenham har forlænget. Hvad er din situation?

- Den har ikke ændret sig. Jeg fokuserer på at spille fodbold, så tager min agent (Martin Schoots, red.) sig af de andre ting. Så må vi jo se på, hvor det hele ender, siger han.

- Er der dialog med Tottenham?

- Ja, der har været dialog mange gange.

- Er det lige op over for en forlængelse af aftalen?

- Det skal du spørge Tottenham om.

- Du ved vel, hvad der foregår?

- Ja, men jeg siger ikke mere.

- Men vi ser jo ikke mange store, vigtige spillere forlade klubber transferfrit?

- Nej, det er rigtigt nok.

- Din aftale udløber i sommeren 2020. Oplever du et pres for at forlænge aftalen?

- Nej, jeg har ikke følt, de vil smide mig ud - endnu. Men jeg ved selvfølgelig godt, at jeg er en forretning for klubben.

- Men min fremtid er faktisk ikke noget, der har fyldt særlig meget i mit hoved. Den seneste tid har jeg tænkt mest på at blive klar igen efter min skade, siger Christian Eriksen, der altså stadig ikke vil løfte sløret for, om en aftale er nært forestående.

Der har i engelske medier været ubekræftede rygter om, at Tottenham har været klar til at betale ham en ugeløn i underkanten af 1,7 mio. kr., så han nærmest kommer på niveau med klubikonet Harry Kane.

Schmeichel før møde med fars holdkammerat: - Et stort idol

Storkampe og mange millioner: Så meget står på spil for Danmark

Giggs garanterer: Bale er klar til at spille mod Danmark

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind