Eriksen om straffesparket: Bendtner tiggede og bad

- Jeg kalder ikke mig selv verdensstjerne. Jeg er stadig Christian fra Middelfart, siger Christian Eriksen

DUBLIN (Ekstra Bladet): Christian Eriksen er det tætteste vi kommer på en verdensstjerne, siden vi havde spillere på landsholdet med efternavnet Laudrup.

Åge Hareide siger, Christian Eriksen er blandt de ti bedste i verden og en af de bedste overhovedet på hans position.

Men Christian Eriksen ser ikke sig selv som en af de største på fodboldscenen. Slet ikke.

- Jeg kalder ikke mig selv verdensstjerne. Jeg er stadig Christian fra Middelfart, selv om jeg har lavet tre mål mod Irland, smiler Christian Eriksen, der ikke ville kommentere sin egen præstation:

- Det må I gøre. Men tre mål og vi ryger til VM, så det var en rigtig fin dag på kontoret, siger han.

Det blev et hattrick og en storslået indsats, der sikrede de danske VM-billetter til Rusland, kan ikke få den danske kreatør til at se anderledes på sin egne præstationer.

Ni mål i de seneste otte landskampe og 11 scoringer i kvalifikationen på vejen mod VM, fortæller alt om den betydning, han har fået for det danske landshold.

- Det blev et wake up call for os, da de kom foran. Den mest betydningsfulde scoring var den Andreas Christensen satte ind, mener Christian Eriksen og glæder sig over, hvordan Danmark kom tilbage og dominerede kampen.

- Vi var langt bedre på bolden her i Dublin, men de var også mere åbne og skulle frem på banen, da vi havde udlignet, forklarer Christian Eriksen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Så-Danmark!. Foto: Lars Poulsen
Så-Danmark!. Foto: Lars Poulsen
 

Han kunne faktisk havde scoret et fjerde mål kort før tid, da Danmark fik tildelt straffespark.

- Nicklas (Bendtner) tiggede og bad mig om at sparke. Der var ingen fare på færde på det tidspunkt. Jeg havde jo allerede scoret tre mål. Jeg kunne se, hvor meget han gerne ville score et mål. Det har så stor betydning for en angriber, forklarer Christian Eriksen.

Den historie bakkede Bendtner op om overfor Ritzau:

- Jeg blev nødt til at spørge et par gange, men det var også, fordi de andre sagde til ham, at han skulle sparke den, sagde Rosenborgs topscorer.

- Det krævede lidt overtalelse, men Christian havde allerede lavet et hattrick og spillet sin nok bedste landskamp, så han havde overskud til at give den videre. Hvis han havde lavet to mål, så havde jeg nok ikke spurgt ham, for så havde han fortjent et hattrick, sagde angriberen.

Mens Bendtner var blandt de store stjerner ved VM i 2010, så var Eriksen med på det yderste mandat som 18-årig, spillede en hovedrolle ved EM i 2012 og er nu stjernen, der skal føre Danmark til VM i Rusland.

- Både kvalitetsmæssigt og talentmæssigt er vi længere fremme med det her hold end med de hold vi havde i 2010 og 2012. Vi har en rigtig god blanding i den her trup, påpeger Christian Eriksen.

De danske roligans kan trygt rejse til VM i Rusland, fortæller ekspert. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Sport og Spil Sådan får du billet til VM i Rusland

Interaktivt element

Han plagede og plagede og fik lov til at sparke. Foto: Lars Poulsen
Han plagede og plagede og fik lov til at sparke. Foto: Lars Poulsen
 

Christian Eriksen var for vanvittig. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 14. nov. 2017 - kl. 22:42 To Russia with love: Eriksen, du er for sindssyg!

Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 15. nov. 2017 - kl. 00:37 DBU-formand: Det trængte vi til!

1 af 10 
2 af 10 
3 af 10 
4 af 10 
5 af 10 
6 af 10 
7 af 10 
8 af 10 
9 af 10 
10 af 10 Foto: Lars Poulsen
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen