Eriksen overhaler kæmpe stjerner: Så meget er han værd

Den danske Tottenham-spiller er ifølge uafhængigt forskningsprojekt over en halv milliard kr. værd

Tottenham er ikke interesseret i at sælge Christian Eriksen, selv om London-klubben ville kunne score over en halv milliard på danskeren. Foto: AP
Tottenham er ikke interesseret i at sælge Christian Eriksen, selv om London-klubben ville kunne score over en halv milliard på danskeren. Foto: AP

Det kører for Christian Eriksen i Premier League.

Tottenham-kreatøren er blandt de allerbedste på sin position – og er med afstand den danske fodboldspiller, der er mest værd. På og uden for banen.

Nu har Spurs ingen planer om at sælge sin danske 23’er, men hvis London-klubben gik med salgstanker, kunne den score kassen på 24-årige Eriksen.

For den danske landsholdsstjerne er havnet i fornemt selskab på CIES Football Observatorys liste over de mest værdifulde fodboldspillere.

Listen bygger hverken på gætværk eller fornemmelser.

CIES Football Observatory har adgang til transfersummerne, og deres model er baseret på detaljerede analyser af over 2000 handler siden juli 2010.

Modellen tager naturligvis højde for faktorer som alder, position, klub og kontraktudløb. Så beløbet er udtryk for, hvad en spiller med de pågældende egenskaber og kontraktlige forhold ’burde’ koste, hvis han blev solgt nu.


Her er faktorerne, som afgør spillerens transferværdi. Du kan læse mere om det her. Kilde CIES Football Observatory.

Christian Eriksen har ifølge listen den 26. højeste transferværdi i verden.

70,8 mio. euro – ca. 526,7 mio. – opgør CIES Football Observatory danskerens transferværdi til, og han er dermed potentielt dyrere end en række store stjerner.

Christian Eriksen ligger lige foran Bayern Münchens Robert Lewandowski, og også Thomas Müller, Mesut Özil og James Rodríguez er bag danskeren på listen.

At Christian Eriksen ligger så højt hænger blandt andet sammen med hans kontraktforlængelse tilbage i begyndelsen af september.

Tottenham-danskeren forlængede frem til sommeren 2020, og det har fået Eriksens transferværdi til at stige markant.

Christian Eriksen slog til med to oplæg, da Chelsea blev besejret tidligere på måneden. Foto: AP
Christian Eriksen slog til med to oplæg, da Chelsea blev besejret tidligere på måneden. Foto: AP

Da CIES Football Observatory i juni udkom med sin liste i, lå han nummer 40 med en vurderet transferværdi på 46,6 mio. euro (346,6 mio. kr.). 

På den seneste liste er det hverken Messi eller Ronaldo, der topper.

Brasilianske Neymar er den med den højeste transferværdi. Hans skønnes at koste 1,835 mia. kr. at købe. Det hænger igen sammen med hans kontrakt. Neymars aftale med Barcelona udløber først i 2021.

Lionel Messi har kontraktudløb med Barça om halvandet år, og den 29-årige argentiner må nøjes med andenpladsen. Hans transferværdi opgøres til 1,268 mia. kr.

Cristiano Ronaldo er helt nede på syvendepladsen med en transferværdi 941 mio. kr. At verdens bedste fodboldspiller i 2016 ikke ligger højere, hænger sammen med hans alder.

Som 31-årig har han ikke samme gensalgsværdi som yngre spillere, men han udmærker sig ved at være én af kun to spillere i 30’erne på listen.

Den anden er Bayern Münchens 30-årige målmand Manuel Neuer, der ligger nummer 67 med en estimeret værdi på 335 mio. kr.

Christian Eriksen er en mesterlig oplægger. Se 20 oplæg fra Tottenham-danskeren her:

Se også: Sort på hvidt: Eriksen bedre end Hazard, Özil og de andre stjerner

Se også: Eriksen slår verdensstjerner: Her er julens 10 bedste i Premier League

82 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere