Eriksen på skånekost: - Sabrina har styr på det

- Jeg spiller normalt mange kampe og er parat til at spille de to landskampe, siger Christian Eriksen, der har styr på, at familieforøgelsen sker inden VM 

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Christian Eriksen har travlt. Meget travlt. Han står allerede noteret for 44 kampe hidtil i sæsonen. Det svarer til en kamp hver femte dag for landsholdets kreatør.

Der bliver på ingen måder taget hensyn til ham i Tottenham. Her spiller han hver gang, og det er han lykkelig for.

Tottenham-stjernen er også vendt hjem med glæde og forventning om at spille to forestående landskampe – mod Panama og Chile.

Men sådan skal han nu ikke forvente, at det kommer til at gå den kommende uge.

Åge Hareide lægger op til at tage lidt hensyn til sin stjernespiller, som for alt i verden ikke må blive skadet forud for VM til sommer.

- Christian skal spille i de kampe, men det er tvivlsomt om han får fuld spilletid i begge kampe, forklarer landstræneren, der ikke er et sekund bekymret for, at Christian Eriksen bliver udbrændt før VM, fordi der i bedste fald venter 13 kampe for ham inden VM begynder.

- Man kan virkelig se, at Christian kan lide at spille fodbold. Jeg er slet ikke bekymret for, at han skal gå kold til VM. Han træner godt, er altid blandt de mest løbende spillere, slipper bolden hurtigt og undgår han nærkampene, siger Åge Hareide.

Christian Eriksen scorede to mål i lørdags, da Tottenham spillede sig i FA Cup-semifinalen. Han er i storform, men skal ikke forvente fuld spilletid i kampene mod Panama og Chile. Foto: Lars Poulsen.
Christian Eriksen scorede to mål i lørdags, da Tottenham spillede sig i FA Cup-semifinalen. Han er i storform, men skal ikke forvente fuld spilletid i kampene mod Panama og Chile. Foto: Lars Poulsen.
 

Formen er fin
Christian Eriksen ser ellers ingen grund til bekymringer hos landstræneren over det travle program. Det er helt normalt for Eriksen. Sådan har det været siden han kom til Ajax.

- Jeg glæder mig og er klar til at spille de to landskampe, siger han efter en periode, hvor han har vist et højt, stabilt niveau i Tottenham, hvor sæsonen lavpunkt var Champions League-exit mod Juventus, men kan krones med en titel, hvis FA Cupen bliver vundet.

- Jeg ved, hvordan det skal håndteres, når der er mange kampe på programmet.  Jeg har altid været god til at tage vare på min krop. Og så er jeg jo ikke den spiller, der går ind i flest tacklinger, siger han med et skævt smil.

Fremtiden er foreløbig i Tottenham, hvor kontrakten løber til 2020. Og det er også stedet, hvor han lige nu stortrives.

- Man spiller fodbold i nuet. Man har sine drømme og det er en ting. Men hvad der er realistisk ser man først, når det er på bordet. Lige nu tror jeg de fleste er godt tilfredse med at være i Tottenham, og det er jeg også. Vi er godt på vej og med i toppen af Premier League, forklarer han.

VM-slutrunden venter lige om hjørnet, men Christian Eriksen bliver måske forstyrret lidt i optakten til testkampen mod Sverige 2. juni. Efter planen skal han være far for første gang i slutningen af maj.

- Sabrina (kæresten) har helt styr på det, smiler Christian Eriksen og pointerer, at VM slet ikke er i farezonen.

De kommende forældre kender kønnet på barnet, men det vil Christian Eriksen ikke afsløre på nuværende tidspunkt.

Danskere tørner sammen i FA Cup-semifinale

Eriksen efter magtdemonstration: Jeg er virkelig et godt sted

Engelske medier ikke i tvivl: Eriksen over alle andre!

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU