Eriksen: Respekten for Agger er enorm

Christian Eriksen har stor respekt for Daniel Agger, men han ønsker ikke at blande sig i debatten om anførerens fremtidsplaner

Christian Eriksen vil ikke kommentere sin egen kontraktsituation og ønsker heller ikke at forholde sig til, hvad Daniel Agger bør gøre fremover i forhold til landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)
Christian Eriksen vil ikke kommentere sin egen kontraktsituation og ønsker heller ikke at forholde sig til, hvad Daniel Agger bør gøre fremover i forhold til landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)

NAGOYA (Ekstra Bladet): Christian Eriksen har på afstand fuldt med i debatten om anfører Daniel Aggers fremtidsplaner.

Men han kommer ikke til at blande sig i, hvad landsholdets anfører skal beslutte sig for i nærmeste fremtid.

- Vi kan sende lige så mange opfordringer til ham. Det her er en beslutning, han suverænt træffer alene, mener Christian Eriksen.

Landsholdet forbliver på Discoverys hænder. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Betaler gigantisk millionbeløb: De skal sende landskampene fremover

Han har de seneste seks år lært Agger at kende som en fremtrædende personlighed i landsholds regi.

- Daniel har karisma og et stort navn. Som jeg ser det, er det respekten for ham - både som spiller og person - der skinner mest igennem, mener Christian Eriksen.

Han påpeger, at Danmark har mange kvalificerede stoppere, som kan løfte arven, hvis Agger vælger at stoppe. Men han har en væsentlig pointe i den sammenhæng:

- Daniel har med 75 landskampe enorm erfaring og rutine. Det har stor betydning på et landshold, understreger han.

Eriksen ved torsdagens træning i Japan. (Foto: Lars Poulsen)
Eriksen ved torsdagens træning i Japan. (Foto: Lars Poulsen)
 

Lukker i om egen kontraktsnak
Christian Eriksen er bundet til Tottenham i yderligere to sæsoner.

Han tegnede en femårig aftale, da han i sommeren 2013 skiftede fra Ajax til den engelske storklub.

Hen over foråret har der været heftige skriverier om, at en kontraktforlængelse med klubben var nært forestående. Og det er i princippet nu, kontrakten skal forlænges, alternativt skal han sælges, fordi prisen kun går nedad frem mod næste sommer, hvis han kun vil have ét år igen af sin aftale.

Intet er endnu sket. Heller ikke på trods af, at Mauricio Pochettino, Tottenhams populære manager, har forlænget sin aftale frem til sommeren 2012.

Christian Eriksen har tidligere kommenteret på kontrakt-situationen. I foråret sagde han til Sky Sports:

- Vi snakker om en ny kontrakt, og det hele er positivt. Jeg tror, jeg kan få opfyldt mine ambitioner her, udtalte han.

Fodboldverdenen har for alvor fået øjnene op for danske Christian Eriksen, som værdisættes i Top 40 over verdens dyreste spillere (Foto: Lars Poulsen) Intl. fodbold Eriksen koster kassen: Blandt verdens mest værdifulde

Nu er han tavs:

- Jeg har ikke yderligere kommentarer. Der er intet nyt at meddele, siger han kortfattet. 

Engelske pressekilder, der følger Tottenham tæt, vurderer overfor Ekstra Bladet, at det kun bør være et spørgsmål om tid, før flere af profilerne fra den foregående sæson får forlænget deres kontrakter yderligere.

Sidste sommer var Christian Eriksen et brandvarmt navn i Juventus, men uden det førte til en aftale.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Christian Eriksens rådgiver, Martin Schoots.

Christian Eriksen er kommet sig over EM-skuffelsen, siger han. Alligevel kan han ikke lade være med at joke med, at han ikke skal se Albanien, Portugal og Sveriges kampe. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Eriksen boykotter tre lande til EM

Eriksens op- og nedture på landsholdet

De tre bedste

11. august 2010: Danmark – Tyskland 2-2
Morten Olsen starter genopbygningen af et nyt landshold frem mod EM 2012. Det bliver med den 18-årige Ajax-komet i startformationen, hvor han spiller en fremtrædende rolle. Dagen efter hylder Ekstra Bladet ham med kælenavnet: Kong Christian.

9. februar 2011: Danmark – England 1-2
Den kamp blev beviset på, at han kan være med på højeste niveau. Han leverede en storslået første halvleg og fik roser fra blandt andre den tidligere Manchester United-stjerne Rio Ferdinand, der var imponeret over hans præstation. Han har også selv fremhævet den kamp som sin hidtil bedste i landsholdsregi.

11. oktober 2011: Danmark – Portugal 2-1
Her spiller han en fremtrædende rolle på vejen mod EM i Polen og Ukraine. Han har en fod med i begge mål, da Ronaldo & Co. Bliver besejret i Parken. Det er ham, der svinger taktstokken centralt på banen, hvor han også får rigeligt med plads at boltre sig på.

De tre værste

26. marts 2011: Norge – Danmark 1-1
Morten Olsen har ofte forsvaret sine spillere. Men efter den halvsløje indsats i kvalifikationskampen er landstræneren ude med riven. Både overfor Christian Eriksen og Michael Krohn-Dehli. Han er på ingen måder tilfreds med de to kreative spilleres indsats i opgøret.

14. oktober 2014: Danmark – Portugal 0-1
Han mente ikke selv, at det var blandt de dårligste. Alligevel var daværende landstræner Morten Olsen ude med en massiv kritik af ham for hans indsats i kampen, hvor Ronaldo scorede i de døende sekunder.

11. juni 2013: Danmark – Armenien 0-4
Det var ikke kun Christian Eriksen, der ramte bunden på solskinsdagen i Parken. Det var hele holdet. Men når det er sagt, så evnede han - som det kreative omdrejningspunkt - ikke at genrejse holdet som kampen skred frem. Det blev et kollektivt kollaps. Måske det største i nyere tid.

13 kommentarer
Vis kommentarer