Eriksen undrer sig: Vi fik elendig mad i Polen

- Den dårlige mad skal ikke være en undskyldning for, at landsholdet tabte i Polen, men kosten skal der bare være styr på, siger Christian Eriksen

Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen kommenterer sagen.

Der er ikke altid styr på kosten til landsholdsspillerne, når de er samlet med det danske landshold.

Det er den opfattelse landsholdsprofilen Christian Eriksen har efter snart syv år som dansk landsholdsspiller.

FCK har eksempelvis ofte en kok med, når de rejser til udlandet. Og landsholdet har haft en kok med ved slutrunder. Men i dag har landsholdet ingen fast kok tilknyttet holdet.

- Kosten er noget, der bare skal være styr på. Men vi har – både i Danmark og i udlandet – oplevet eksempler på, at det ikke var godt nok. Vi skal bare have en anden type kost som elitesportsudøver, end den der typisk serveres i buffeten på et hotel, siger Christian Eriksen og uddyber:

- Det er måske ikke nok at sende en repræsentant af sted fire måneder, før vi skal spille en kamp for at tjekke hotel og kost. Vi har brugt tid på at tale om det her på spillermøder. Og det er noget vi ikke burde bruge vores tid på, forklarer han.

Et af de værste eksempler i nyere tid var maden under opholdet i oktober i Warszawa.

- Maden var ikke god nok i Polen. Slet ikke. Det er bestemt ingen undskyldning for, at vi tabte kampen. Men den slags skal der være styr på, så vi kan fokusere på at skabe resultater og bringe Danmark til VM i Rusland. Det er i hvert fald, hvad vi landsholdsspillere drømmer om, understreger Christian Eriksen.

Christian Eriksen retter et skarpt angreb mod DBU for manglende professionalisme, når det gælder landsholdets sundhedssektor og kosten for landsholdsspillerne. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 07:09 Eriksen i opsigtsvækkende interview: Bliv nu professionelle, DBU!

Se også: Forstå balladen: Derfor er Kjær, Kvist og Eriksen i krig med DBU

Foto: TV3 Sport Sport og Spil Her er de 25 mest magtfulde i dansk fodbold

45 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere