Annonce:
Annonce:

Eriksens drøm: Utroligt at tænke på det

- Danmark hører hjemme ved VM, mener Christian Eriksen, der forsikrer han stadig kan forbedre sig på flere områder

Christian Eriksen og co. har fået de danske fans til at juble igen efter storsejr over Polen og Armenien. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen og co. har fået de danske fans til at juble igen efter storsejr over Polen og Armenien. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Med en hverdag i London er Danmark sådan lidt på afstand, men Christian Eriksen har alligevel fingeren så meget på pulsen, at han godt er klar over, at euforien er en anden omkring landsholdet i dag end for bare halvanden måned siden.

Der var en sund skeptisk til landsholdet hos danskerne, hvor tvivlen nagede. Bliver det nogensinde til noget med det fodboldlandshold igen?

Men nu er tiltroen, tilliden og forventninger er bare på et andet niveau med landsholdets seneste opblomstring efter to overbevisende sejre mod Polen og Armenien.

Læg dertil, at Åge Hareides mandskab er ubesejrede de seneste syv landskampe. Holdet har ikke tabt siden oktober sidste år, da Montenegro vandt 1-0 i Parken.

Annonce:

Sejrene har skabt positiv energi
- Vi skal bevise os og vinde kampe for at få tilliden fra folk. Du kan spille nok så flot fodbold, men hvis du ikke får sejre og den positive energi, havner du i en negativ spiral, hvor tingene bare kører rundt.

- Det kan godt være, at der i perioder er blevet set lidt mere kritisk på os. Men når du har fået sejrene, så er kritikken en helt anden, fordi vi som hold er i en helt anden situation.

- Danskerne ser anderledes på os, når vi vinder. Jeg oplever lidt, at danskerne igen holder lidt med landsholdet, forklarer Christian Eriksen og uddyber:

Tilskuerne hyldede det danske landshold, da Polen blev banket i Parken. Foto: Jens Dresling
Tilskuerne hyldede det danske landshold, da Polen blev banket i Parken. Foto: Jens Dresling

- De sejre, vi har fået, har skabt enorm positiv energi på landsholdet. Det seneste år, ja faktisk det seneste halvandet år, har tendensen været meget opadgående på landsholdet. Men det er altafgørende, vi beviser det ved at vinde kampene på banen, så danskerne igen kan tro på os, forklarer han.

Han var med som slutrundens yngste mand ved VM 2010 i Sydafrika og igen to år senere ved EM i Polen og Ukraine. De to seneste slutrunder har været uden Eriksen & Co.

Annonce:

- Det er lidt utroligt at tænke på, jeg er 25 år og allerede har spillet to slutrunder, men også er gået glip af to slutrunder. Jeg vil utrolig gerne til VM næste sommer.

Jeg vil gerne mandsopdækkes
- Jeg synes, Danmark hører hjemme ved VM. Vi har gode muligheder for at komme med, men vi skal være meget kyniske, pointerer han.

Først venter Montenegro torsdag i en vanskelig udekamp, siden Rumænien i Parken, før Danmarks VM-skæbne i puljen er afgjort.

- Jeg glæder mig. Vi står foran to store, spændende finaler. Det vigtigste er, at vi selv kan afgøre tingene. Når vi ser på navnene, bør vi slå Montenegro, men de ligger altså over os i gruppen, og jeg ved, at det bliver en svær opgave, siger han.

Danmark skal selv afgøre VM-kvalifikationen, og det kræver blandt andet en hjemmesejr foran fansene i Parken. Foto: Jens Dresling
Danmark skal selv afgøre VM-kvalifikationen, og det kræver blandt andet en hjemmesejr foran fansene i Parken. Foto: Jens Dresling

Det er blevet helt normalt for Christian Eriksen, at modstanderen tager særlige hensyn, når de møder ham. Han skal dækkes op, og arbejdsbetingelserne skal helst gøres så svære som mulige på banen.

Annonce:

- Jeg ved, der er fokus på mig. Men det er ikke rigtig noget, som påvirker mig. Jeg håber faktisk, jeg bliver mandsopdækket. For det er altid lidt sjovt, når en modstander følger efter mig. Det er sket både på klub- og landsholdet flere gange. Og når det sker, gemmer jeg mig lidt og forsøger så at rive mig fri, forklarer han.

Den store forvandling
Det er lidt af et mirakel, der er sket med landsholdets vigtigste spiller på halvandet år. Fra sølle seks mål i 57 kampe under Morten Olsen til 10 mål i blot 14 kampe under Åge Hareides ledelse.

Spillestilen er en helt anden. Fra den boldbesiddende til den mere ’primitive’ og direkte. Danmark bruger i dag hellere tre afleveringer for at komme til en afslutning frem for at kombinere sig frem mod modstanderens straffesparksfelt.

Tilbage i januar 2016, halvanden måned før Åge Hareide tiltrådte i jobbet, sad landstræneren i hjembyen Molde på et hotel og forklarede Ekstra Bladet, at det vigtigste for ham som dansk landstræner var at få Christian Eriksen til at lykkes på landsholdet.

Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson har fået det bedste frem i Christian Eriksen. Foto: Jens Dresling
Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson har fået det bedste frem i Christian Eriksen. Foto: Jens Dresling

Det projekt er foreløbig godkendt efter blot 14 kampe med nordmanden ved styrepinden.

Annonce:

Christian Eriksens topniveau er de seneste sæsoner vokset i takt med han som fodboldspiller er modnet og er blevet en lederfigur via sit spil på banen.

Men han er sikker på, at danskerne endnu ikke har set det bedste fra ham.

- Jeg kan blive bedre. Der er stadig områder, hvor jeg kan forbedre mig. Jeg er blevet meget mere stabil i mit spil og har endnu mere overskud på banen. Jeg har altid arbejdet meget, men synes mit bundniveau er hævet markant, påpeger han.

Pione Sisto sprudler i Spanien: Ikke nogen tilfældighed

Kæmpe ridderslag: Guardiola har godt øje til dansk landsholdsstjerne

Kaptajn Kjær er sikker: Selvfølgelig kommer vi til VM

Elkjær fylder rundt: Forklædt som voksen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: