Et halvt år efter seneste scoring: Dansk VM-stjerne med herlig melding

Andreas Cornelius er sikker på, at han bliver 100 procent klar til Danmarks VM-premiere 16. juni

'Corner' var ved godt mod efter sidste træning i landsholdslejren. Foto: Lars Poulsen.
'Corner' var ved godt mod efter sidste træning i landsholdslejren. Foto: Lars Poulsen.

Andreas Cornelius var en af tre spillere, som Åge Hareide før sin udtagelse af sin endelige VM-trup var bekymret for af skadesmæssige årsager.

Atalanta-spilleren har haft et kedeligt 2018, hvor en skade har forhindret ham meget spilletid i den italienske klub. Den tidligere FCK-stjerne er røget ind og ud af holdet, og den seneste træffer er dateret helt tilbage til 6. januar, hvor Cornelius nettede mod Roma i Serie A.

Men der er fremgang at spore, og modsat halvskadede Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland fandt Cornelius vej til VM-truppen, fordi han allerede nu kan give den gas på træningsbanen, selv om han tager sine forbehold.

- Jeg er næsten helt klar. Jeg er i en situation, hvor jeg føler, at jeg kan det hele. Så jeg skal lige passe på ikke at lave for meget og lave noget dumt, men jeg kan deltage i al træning.

- Så nu har jeg to uger frem mod Peru-kampen til at træne godt igennem og blive helt klar, siger Andreas Cornelius.

Ved tirsdagens solbeskinnede træning i Helsingør deltog Cornelius efter lidt soloopvarmning med en fysioterapeut i de øvrige træningsøvelser med holdkammeraterne.

Cornelius, Bjelland og Bendtner på tilskuerpladserne til kampen mod Sverige. Cornelius blev den eneste, som skal til VM. Foto: Lars Poulsen.
Cornelius, Bjelland og Bendtner på tilskuerpladserne til kampen mod Sverige. Cornelius blev den eneste, som skal til VM. Foto: Lars Poulsen.
 

Han kan dog ikke med sikkerhed sige, at det er chancen værd at spille lørdagens testkamp mod Mexico i Brøndby.

- Vi må vente med at se, hvordan det ser ud med kampen på lørdag. Men jeg er helt sikkert klar til den første VM-kamp, siger Cornelius.

Det er en lårskade, som har drillet angriberen, og den ubelejlige timing gjorde ham modsat tidligere i tvivl om pladsen i VM-truppen.

- Jeg er rigtig glad for at være kommet med. Jeg havde også forberedt mig på det, men jeg var også klar over, at jeg kunne blive sorteret fra på grund af min skade.

- Jeg er stolt over at blive valgt, selv om jeg har haft et lidt dårligt udgangspunkt til sidst med min skade.

- Jeg har fået lang snor af Åge, og det er jeg også glad for. Det viser, at han stoler på mig, og han ved, hvad jeg kan, så snart jeg er helt fit, siger Cornelius.

Han regner ikke med at tage til Rusland i en reserverolle.

- Mine muligheder for spilletid er gode. Det er jo derfor, jeg er blevet taget med, selv om jeg ikke har været 100 procent fit i de sidste par uger, siger han.

Den 25-årige Atalanta-frontløber har scoret fire mål i 18 landskampe.

Andreas Bjelland hylder Andreas Christensen for scoringen mod Itrland. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 6. jun. 2018 - kl. 06:12 Landsholds-koks før VM: Taler I slet ikke sammen?

Andreas Bjelland er stærkt utilfreds med Åge Hareides beslutning. Foto: AP VM 2018 - 5. jun. 2018 - kl. 18:04 Vraget VM-profil sur og skuffet over Hareide: 'Jeg er slet ikke enig'

Se også: Kjær om Bjellands VM-skuffelse: 'Jeg er utroligt ked af det på hans vegne'

27 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere