Annonce:
Annonce:

Færdig som træner: Olsen havde styret Bayern

Stig Tøfting forstår Morten Olsens beslutning om at stoppe som træner, selvom han gerne havde set den tidligere landstræner prøve sig af i en absolut topklub

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Han var Danmarks landstræner fra år 2000 og mere end 15 år frem og spillede som aktiv 102 kampe på landsholdet frem til 1989.

Fredag fortalte han, at han har taget et valg og ikke længere vil arbejde med fodbold 24 timer i døgnet, og derfor nok er færdig som fodboldtræner.

Stig Tøfting havde Morten Olsen som træner på landsholdet fra 2000 til 2002, og han forstår Olsens valg.

- Som jeg husker Morten som landstræner, så var der ikke meget andet i livet end fodbold, og som klubtræner er det i hvert fald 24-7, siger Tøfting til Ekstra Bladet.

- Det er jo ikke sådan, at han ikke har nydt livet, men det er ikke noget at sige til, at en mand på snart 68 år, der har oplevet det, som Morten har prøvet, at han ikke har de store ambitioner om at få et eller andet klubhold, for der er andet i livet end fodbold, siger Tøfting.

Annonce:

Tilbud fra Brøndby og Bayern: Nu stopper Morten Olsen trænerkarrieren

263843.jpg 

Forbavset plæneklipper

Tøfting havde dog ikke regnet med, at landstrænerjobbet ville være Olsens sidste.

- Jeg tror sagtens, at han kunne have fortsat nogle år endnu, for hans energiniveau er ikke ændret, men han har haft sine årsager til at sige nej til jobtilbud. Og hvis et hold som Wolfsburg henvender sig, så har han helt sikkert fået mange tilbud, siger Tøfting.

- Jeg har været forbavset over, at han ikke fik et eller andet, for al den tid jeg har kendt til fodbold, der har Morten Olsen været i fodboldverdenen først som spiller og så som træner og endda også som træner for mig, siger Tøfting.

14919408.jpg 

Han har været træner i Bundesligaen, Ajax, Brøndby og landsholdet, hvor ville du gerne have set ham prøve sig af?

Annonce:

- Jeg har selv tilbragt mange år i Bundesligaen, og jeg kan godt se, at meget fra Morten Olsen stammer derfra. Den stramme disciplin, som Morten var kendt for, og det at træneren går forrest også. Jeg kunne godt have ønsket, at han havde prøvet sig af i en storklub i Tyskland, siger Tøfting.

Dansk Louis van Gaal

Morten Olsen har tidligere fortalt, hvordan han har haft tilbud fra det tyske landshold, det hollandske landshold - og fredag fortæller, at der også har været tilbud fra Bayern München.

- Nu ved jeg ikke, hvornår tilbuddet fra Bayern kom, men jeg er ikke i tvivl om, at det kunne han også have klaret. Hvor gammel er Ancelotti nu? Det er ikke alder, det handler om, siger Tøfting.

- Det handler om at have spillernes respekt, og der er ikke nogen i fodboldverdenen, der ikke har respekt for Morten Olsen, siger Tøfting.

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/652959 

- Jeg ser ham lidt som en dansk pendant til Louis van Gaal, og han har jo haft topjob i Barcelona, Manchester og Bayern, siger Tøfting.

- Jeg synes, at Morten Olsen er på samme niveau. Det øverste trænerniveau i verden. For mig er Morten Olsen den bedste træner, jeg nogensinde har haft, siger Tøfting.

Annonce:

Stig Tøfting indrømmer, at Morten Olsens sidste tid som landstræner ikke var særlig køn, men peger på, at spillermaterialet hverken var som tidligere eller som det, Åge Hareide har at arbejde med nu.

- Jeg kunne godt have ønsket mig, at han fik en anden afslutning på trænerkarrieren. Det havde været perfekt, hvis han var sluttet af med en EM-slutrunde for Danmark, siger Tøfting om træneren, der førte Danmark til både EM 2000, VM 2002, VM 2010 og EM 2012.

Velovervejet beslutning af Olsen

I Olsens lange farvel-interview fortæller han igen og igen, at han har truffet beslutningen om ikke at ville arbejde 24 timer i døgnet mere, men han afviser ikke 100 procent at vende tilbage.

- Jens Otto Kragh har ikke levet forgæves, og man har altid kun et standpunkt til man tager et nyt, men jeg vil tage Mortens ord for troende, siger Tøfting.

- Han er nok bare nået dertil, hvor han har truffet den beslutning, han har truffet. Jeg tror, at han har mærket godt efter, og når han så melder det her ud, så tror jeg, at det er meget velovervejet, siger Tøfting.

Annonce:

Artiklen fortsætter under billederne...

46786534.jpg 

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/536823

- Det kan sgu godt være rart at være uden for rampelyset, og selvom han var landstræner, så var han jo lidt uden for rampelyset i Belguen. Der vil være sindssygt fokus på ham, hvis han blev træner i en Bundesliga-klub, og hver eneste weekend ville han skulle til eksamen, siger Tøfting.

- Andre skal måske stå til regnskab for halvårsregnskab to gange om året, men her er man presset hele tiden, og der virker til, at det er det, han ikke vil, siger Tøfting.

- Jeg tror ikke, at han har brug for pengene. Det er lysten, der driver det for ham, og hvis han ikke har lyst til at flytte og heller ikke vil Anderlecht, så bliver det svært, siger Tøfting.

Hellere kant med Laudrup

Annonce:

Stig Tøfting forklarer, at han altid håber, at det går hans tidligere trænere godt. I øjeblikket glæder han sig således over, at hans tidligere manager i Bolton, Sam Allardyce, har ført Crystal Palace tilbage på sporet. Allardyce er også over 60, men still going strong, som Morten Olsen også er det.

- Da jeg spillede, der trænede Morten med, selvom han var over 50 år, og når jeg kigger på Morten Olsen i dag, så får jeg ikke indtrykket af, at han er en træt mand. Han holder sig godt, siger Tøfting, der dog erkender, at det ikke var hos Olsen, man legede.

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/934078 

- På landsholdet ville alle altid over og spille kant hos Michael Laudrup, for der kunne man spille stille og roligt, mens hos Morten var der altid fuld knald på. Han har altid været total ærgerrig, top-professionel, og så ånder han for det, han laver og gør, siger Tøfting.

Morten Olsen var træner i Brøndby fra 1989 til 1992, og han kom til FC Köln fra 1993 til 1995, inden han blev Ajax-træner fra 1997 til 1998. Derefter fulgte mere end 15 år som dansk landstræner.

Som aktiv spillede Olsen for B1901, Cercle Brügge, Racing White, Anderlect og FC Köln, mens det blev til hele 102 landskampe frem til 1989.

25 år siden i dag: Brøndbys nederlag i Rom nager stadig Morten Olsen

Her er de 25 mest magtfulde i dansk fodbold

Skørt: Morten Olsens hund ødelagde skifte til storklub:

Tidslinje: Morten Olsen

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: