Annonce:
Annonce:

Familien var der ikke: - Selvfølgelig er det specielt

På dagen, hvor Martin Braithwaite rundede de 30, forsikrede landstræneren ham om, at han spiller søndag mod Bosnien - fødselsdage er han vant til at fejre uden familien

Martin Braithwaite fyldte 30 lørdag, men må nøjes med at fejre fødselsdagen sammen med landsholdskammeraterne. Han forventer karrieren fra 30 mod 40 bliver bedre, end den har været fra 20-30 år. Foto:Lars Poulsen
Martin Braithwaite fyldte 30 lørdag, men må nøjes med at fejre fødselsdagen sammen med landsholdskammeraterne. Han forventer karrieren fra 30 mod 40 bliver bedre, end den har været fra 20-30 år. Foto:Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Søndag sender Ekstra Bladet eksklusivt boksebraget mellem Floyd Mayweather og Logan Paul. Bliver det til bøllebank, sensationelt nederlag eller ren skandale? SE MED HER (Ekstra Bladet+)

Når man har fødselsdag 5. juni og er landsholdsspiller, er der en stor risiko for, at man ikke kommer til at fejre dagen sammen med familien.

Sådan blev det også for Martin Braithwaite lørdag, hvor han rundede et skarpt hjørne - 30 år.

- Det er en stille dag med en masse fodbold. Selvfølgelig er det specielt, at jeg ikke kan være sammen med familien, men det er en del af at spille på landsholdet.

- Nogle forstår ikke altid, hvad der ligger bag. Men det er en del af det at være fodboldspiller, at man må ofre nogle ting.

Klar til EM-manager? Eksperten peger på to mulige point-magneter til spotpris!

Annonce:

Martin Braithwaite blev skadet mod slutningen af sæsonen, men han føler sig igen helt på toppen. Foto: Christoph Stache/Ritzau Scanpix.
Martin Braithwaite blev skadet mod slutningen af sæsonen, men han føler sig igen helt på toppen. Foto: Christoph Stache/Ritzau Scanpix.

- Det betyder også, at jeg ikke kan være sammen med familien på udvalgte dage. Eftersom vi altid er sammen i starten af juni, er jeg vant til at fejre min fødselsdag sammen med landsholdskammeraterne, siger Martin Braithwaite.

Han er kommet hjem oven på en sæson med svingende resultater. Barcelona vandt en pokal, men han har ikke spillet mere end 11 gange fra start og blot scoret to mål i ligaen.

Normalt topper en fodboldspiller, når han er 27-29 år, men Martin Braithwaite mener, at den bedste tid har han stadig til gode.

Danmark vinder oftest generalprøven

Danmark vinder oftest i den sidste testkamp før en slutrunde. Seks sejre, fire uafgjorte og blot to gange har Danmark tabt, inden de spiller første kamp ved en slutrunde.

Hvis generalprøven bliver dårlig, er der ingen risiko for, at det også bliver en dårlig slutrunde. Det er 1998 det bedste eksempel på, hvor Danmark tabte til Cameroun og leverede den bedste slutrunde nogensinde.

Det er første gang siden 1992, hvor Danmark vandt EM, at landsholdet spiller sidste testkamp netop på Brøndby Stadion.

2018 – VM: I Stockholm: Sverige – Danmark 0-0.

2012 - EM: I Parken: Danmark – Australien 2-0.

2010 - VM: I Johannesburg: Sydafrika – Danmark 1-0.

2004 – EM: I Parken: Danmark – Kroatien 1-2.

2002 - VM: I Wakayama: Danmark – Tunesien 2-1.

2000 - EM: I Parken: Danmark – Belgien 2-2.

1998 - VM: I Parken: Danmark – Cameroun 1-2.

1996 - EM: I Parken: Danmark – Ghana 1-0.

1992 – EM: I Brøndby: Danmark – SNG 1-1.

1988 - EM: I Odense: Danmark – Belgien 3-1.

1986 – VM: I Parken: Danmark – Polen 1-0.

1984 - EM: I Parken: Danmark – Bulgarien 1-1.

- Jeg er et godt sted i min karriere, og jeg er sikker på, at min karriere fra 30 til 40 bliver bedre end den har været fra 20 til 30 år.

- Min krop har det bedre end nogensinde. Jeg tager min af den hver dag, så de næste ti år kommer også til at blive fantastiske, mener Martin Braithwaite.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Eksperterne revser den danske offensiv: Braithwaite sprintede overhovedet ikke i dag

Annonce:

Han sad ude én måned fra midt i april og nåede blot at spille 77 minutter sammenlagt i de tre sidste turneringskampe for Barcelona, hvor han blev indskiftet i alle tre kampe.

- Jeg blev skadet mod slutningen af sæsonen, men her og nu føler jeg mig i rigtig god form, fastslår han.

Kontrakten med Barcelona udløber først i sommeren 2024, men med tilgangen af Sergio Agüero og udsigten til mange udskiftninger i klubben, er det måske spørgsmålet, hvor længe han får lov at fortsætte i den spanske traditionsklub.

Sidste kapitel om Martin Braithwaites fodboldfremtid anno 2021 i FC Barcelona er helt sikkert ikke skrevet endnu.

Vejen mod EM-trofæet

6. juni: Sidste testkamp før EM mod Bosnien på Brøndby Stadion.

11. juni: Kasper Hjulmand kan skifte ud i sin 26 mandstrup, hvis der er skader eller sygdom.

12. juni: Danmark møder Finland kl. 18.00 i Parken i den første kamp ved EM.

17. juni: Danmark møder Belgien kl. 18.00 i Parken i den anden kamp ved EM.

21. juni: Danmark møder Rusland kl. 21.00 i Parken i den tredje puljekamp ved EM.

Knock-out fasen:

26. juni: Hvis Danmark bliver nummer to, skal de spille mod nummer to i gruppe A (Tyrkiet, Italien, Wales og Schweiz) i Amsterdam kl. 18.00.

27. juni: Hvis Danmark vinder gruppen, skal de spille mod nummer tre i enten gruppe A, D, E eller F i Sevilla kl. 21.00.

28. juni: Hvis Danmark slutter blandt de fire bedste treere, peger pilen mod en kamp mod gruppevinderen i gruppe F (Ungarn, Portugal, Frankrig eller Tyskland) i Bukarest kl. 21.00.

Siden venter kvartfinalerne, hvor modstanderen på papiret kan blive Holland, hvis Danmark er sluttet som nummer to i gruppen og har klaret forhindringen i 1/8-finalen.

En modstander kan også blive Italien i kvartfinalen, hvis Danmark er kommet hertil via gruppesejren.

Slår Danmark sig helt til semifinalen kan det på papiret ligne en mulig modstander som Spanien, Frankrig eller Tyskland.

Finalen spilles 11. juli på Wembley i London.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: