Fans raser over danske vagter: 'En absolut skændsel'

Irske fans fik konfiskeret to bannere af danske vagter inden Nations League-opgøret mellem Danmark og Irland mandag. Nu raser udeholdets fans mod vagterne

Her tager danske vagter affære og inddrager et af de irske fans' bannere. (Video: Privatoptagelser)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

#Delaneyout og et billede af John Delaney med teksten: 'My Problem Child'.

To kritiske bannere med disse tekster henvendt mod den administrerende direktør i det irske fodboldforbund John Delaney var for meget for de danske vagter på Ceres Park i Aarhus inden landskampen mellem Danmark og Irland.

En video, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, viser, at flere vagter fravrister et af bannerne fra irske tilskuere.

Det har vakt stor utilfredshed blandt de irske tilskuere. Irske Daryl Bolger var på Ceres Park til kampen og er meget chokeret over, at bannerne blev taget fra dem.

- Det eneste, vi ville, var at protestere fredeligt, vi forventede ikke, at de danske vagter var blevet instrueret i at tage vores bannere væk. Jeg har været på stadion til kampe med det irske landshold i ti år, og jeg har aldrig oplevet en lignende atmosfære og så mange fans være mod det irske fodboldforbund. Delaneys (administrerende direktør i det irske fodboldforbund, red.) og O'Neills (den irske landstræner, red.) tid er ovre, siger Daryl Bolger ifølge det irske medie Balls.

Efter kampen fik de irske fans bannerne tilbage.

Alt er galt
På Twitter har diverse irere utrykt deres vrede. Darek Maher skriver således:

'En absolut skændsel, alt er galt med fodbold i dette land', skriver han.

G.G er også meget utilfreds med de danske vagter.

'... skammelig opførsel af de danske vagter', skriver han.

Ifølge det irske medie gik de danske vagter direkte efter de to bannere.

Det irske medie skriver, at fansene også havde medbragt et A4-papir med teksten 'O'Neill out' - altså en direkte opfordring til at sende landstræner Martin O'Neill på porten. Dette papir blev til irernes store undren ikke konfiskeret.

Kunne risikere kamp uden tilskuere
Grunden til konfiskeringen kan formentlig findes i de disciplinære regler hos UEFA. Her står der, at det ikke er tilladt at krænke enkeltpersoner eller en gruppe menneskers værdighed.

Danmark har tidligere i år været i problemer med hensyn til dette regelsæt.

Ved sommerens VM-slutrunde i Rusland fik DBU en bøde på 20.040 dollars (cirka 130.000 kroner, red.) og en advarsel efter kampen mellem Danmark og Australien. DBU bekræftede det aldrig, men det handler om det nedsættende banner med teksten 'Store patter', som danske fans havde medbragt.

Hvis DBU får endnu en straf, kan det ifølge UEFA's regler betyde, at Danmark kommer til at spille en kamp uden tilskuere samt får tildelt en stor bøde på 50.000 dollars (cirka 326.000 kroner, red).

DBU fik ordre fra UEFA
Kommunikationschef hos DBU, Jakob Høyer, fortæller til Ekstra Bladet, at vagterne fik ordre på at fjerne bannerne .

- Vores vagter var blevet bedt om af UEFA at konfiskere nogle bannere, der havde politisk karakter, og det fik fansene at vide, da de fik dem konfiskeret, siger Jakob Høyer.

I fik jo en advarsel i forbindelse med VM-slutrunden i Rusland. Har det spillet ind denne gang?

- Nej, det er en isoleret vurdering, siger Jakob Høyer.

Zanka revser Irland: Mildest talt ikke flatterende

Hareide efter 0-0 for femte gang i år: Vi skal være stolte!

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind