Fantastisk! DBU bifalder Hareides nye job

Det danske fodboldforbund ser det slet ikke som et problem, at den kommende landstræner skal arbejde som ekspertkommentator på norsk tv

Fantastisk! DBU bifalder Hareides nye job

Se Åge Hareide i en lille dyst mellem Norge og Danmark her (Foto: Philip Davali)

Danmarks nye fodboldlandstræner Åge Hareide får travlt den kommende tid.

Den 62-årige nordmand tiltræder hos DBU 1. marts som ny mand i front for fodboldlandsholdet, men udover dette store ansvar har den tidligere Malmö FF-træner også takket ja til at være ekspertkommentator på Champions League hos norske Viasat Sport fra den 16. februar.

Et noget usædvanligt bijobberi, men det danske fodboldforbund ser det ikke som et problem.

Landstræner ikke nok: Hareide scorer ekstra-job

- Vi synes kun, at det er positivt, at vores trænere skaber debat og begejstring omkring fodbolden. Det er ikke første gang, det sker. Vores trænere deltager i debatprogrammer hos forskellige medier, og Morten Olsen var også involveret som ekspert i DR's dækning til VM-slutrunden i 2014. Denne synlighed omkring den danske landstræner er positivt, siger kommunikationschef Jakob Høyer til Ekstra Bladet.

DBU mener ikke, at man sender et dårligt signal ved at lade landstræneren arbejde ved siden af som ekspert.

- Jeg synes, det er forkert at se det som et ekstrajob. Dette er en mulighed for at deltage i fodbolddebatten. Det er positivt for vores danske landstræner. Vi har haft et dialog med Åge, men jeg vil ikke ind i detaljer om vores samtale. Han vil gerne kommentere nogle kampe, og vi kommer til at se, hvordan det vil gå, siger Høyer.

Kan det give nogle problemer, hvis Hareide skal kommentere kampe, hvor en dansk spiller optræder?

- Jeg kan slet ikke se, at det skulle blive et problem. Det er en balancegang, som Age sagtens kan håndetere. Jeg synes, at det er fantastisk, at han siger ja til det, og det er fremragende, at andre vil gøre brug af hans ekspertise og fodboldviden.

Ekstra Bladet ville gerne have hørt Åge Hareide om sit nye ekstra-job, men nordmanden er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets opringninger.

TV: Det vidste du ikke Åge.