FIFA arbejder på VM med 40 lande

FIFA skal udvides fra 32 til 40 lande. Det arbejder kræfter i FIFA's magtfulde eksekutivkomité på, erfarer velanset engelsk medie

Flere lande skal med til VM, mener FIFA. Men ikke fra Europa. (Foto: AP)
Flere lande skal med til VM, mener FIFA. Men ikke fra Europa. (Foto: AP)

Der er udsigt til, at VM udvides til 40 deltagerlande i 2026, efter møder i FIFA's eksekutivkomité. Det erfarer den velansete engelske avis The Guardian.

Ifølge avisen vil komiteen på et møde torsdag diskutere udvidelsen, som en del af en større reformpakke.

Udvidelsen af VM skal ses som et forsøg på at imødekomme størstedelen af FIFA's 209 medlemslande, som mener, at UEFA har for mange pladser ved VM.

Som det er nu, har UEFA 13 lande med til VM. Afrika har fem lande med, Asien har fire, Nord- og Centralamerika har tre, Sydamerika fire og Oceanien en.

Én plads går til værtsnationen, og den sidste plads skal Asien, Nord- og Centralamerika og Sydamerika deles om.

Ændringen, hvis den bliver vedtaget, kommer altså næppe Danmark til gode, da de ekstra otte pladser skal fordeles uden for Europa.

Det er sandsynlig, at forslaget vil vinde opbakning de fem kandidater til præsidentvalget i FIFA til februar, da alle fem naturligvis er interesseret i stemmer fra andre end UEFA's medlemmer.

UEFA's egen kandidat - såfremt Michel Platini ikke får lov at stille op - Gianni Infantino har allerede selv luftet ideen om at udvide. Det samme har Afrikas kandidat, Tokyo Sexwale.

VM har bestået af 32 lande siden 1994, hvor slutrunden blev udvidet fra 24 lande.

6 kommentarer
Vis kommentarer