FIFA-boss indrømmer: Bestikkelse i 2010 og 1998

Der er nye indrømmelser blandt FIFA-bosserne

Den store Chuck Blazer her har indrømmet bestikkelse helt tilbage ved slutrunden i '98. (Video: AP)

FIFA-skandalen vil ingen ende tage.

Her til aften kan blandt andre BBC melde, at den tidligere FIFA-boss Chuck Blazer har indrømmet bestikkelse.

Blazer fortæller, at han og andre i FIFAs eksekutiv-komite har accepteret bestikkelse i forbindelse med valget af Sydafrika som værtsnation i 2010.

FIFA-bossen indrømmer også, at han har accepteret bestikkelse i forbindelse med VM 1998.

- Begyndende i 2004 og fortsættende frem til 2011 tog jeg og andre i FIFAs eksekutiv-komite imod bestikkelse omkring valget af Sydafrika som værtsnation i 2010, lyder det ifølge Skysports.

He's got the whoooole world in his hand...Sepp Blatter demonstrerer, hvordan man holder styr på hele verden på samme tid. (Foto: AP) Fodbold Møgsagerne hober sig op: Se Blatters synderegister

Jerome Valcke på podiet med Sepp Blatter ved en pressekonference en uge før præsidentvalget. (Foto: AP) Intl. fodbold Han er den næste FIFA-boss, der ryger

Det samme skulle være tilfældet fra 1992 og frem til valget af Frankrig som værtsnation ved VM i 1998. Ifølge New York Times skulle det dog være Marokko, der er kommet med bestikkelsespengene, uden de altså har været nok til at snuppe værtsskabet.

Indrømmelserne falder i kølvandet på tirsdagen, hvor Sepp Blatter valgte at træde tilbage som FIFA-præsident.

Indtil for to år siden havde Chuck Blazer sin faste plads ved siden af Sepp Blatter i FIFA’s eksekutivkomite, og samtidig var han præsident for fodboldforbundet i USA og generalsekretær for CONCACAF.

Navnet er Chuck Blazer, en godt 200 kilo tung, korrupt og korpulent amerikaner, som har suget mere end 150 millioner kroner ud af fodbolden. Pengene blev brugt til at købe ejendomme i New York, Miami og Bahamas.

Blandt andet købte han en lejlighed i det mondæne Trump Tower på Manhattan til sine katte. 

Læs mere om Chuck Blazer herunder.

Et historisk billede. Chuck Blazer, FBI's mægtige muldvarp, trykker hånd med Sepp Blatter, mens FIFA's tidligere vicepræsident, Jack Warner lusker forbi i baggrunden. Warner er dømt ude på grund af korruption og meldte sig selv i går til politiet i Trinidad. Foto:AP Intl. fodbold Her er den mægtige muldvarp, der smadrer FIFA

40 kommentarer
Vis kommentarer