FIFA har testet lodtrækning: Danmark i skrækpulje

FIFA simulerede mandag en lodtrækning til VM-gruppespillet, og Åge Hareide skal være lykkelig for, det hele bare var en manøvre for at forklare reglerne

FIFA har testet lodtrækningen - sådan kan det gå Danmark. (Video: FIFA)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Bare rolig danske fodboldfans, det var kun en test!

Altså den VM-lodtrækning, FIFA mandag lagde på sin officielle hjemmeside og Youtube-kanal.

I den simulerede lodtrækning, som kan ses herover, havnede det danske fodboldlandshold i noget af en skrækpulje, da Hareides danske drenge blev trukket sammen med Tyskland, Uruguay og Nigeria. Det er svært at forestille sig en meget sværere pulje til sommerens slutrunde i Rusland.

Men heldigvis var der blot tale en prøvelodtrækning fra FIFA's side for at forklare, hvordan den rigtige lodtrækning kommer til at foregå på fredag i Moskva. Her skal tv-seere verden over holde tungen lige i munden, når de 32 mandskaber skal fordeles i de otte puljer.

Se reglerne for VM-lodtrækningen her:

VM-lodtrækningsregler:

FIFA har offentliggjort reglerne for lodtrækningen til gruppespillet ved VM 2018 i Rusland:

- Der bliver trukket lod til otte grupper, der får navnene A til H med hver fire hold. 

- Rusland er automatisk placeret i gruppe A som værtsnation, ligesom at de også spiller åbningskampen den 14. juni klokken 17.00 i Moskva på Luzhniki Stadium.

- To lande fra samme kontinent kan ikke komme i gruppe med hinanden. Ud over lande fra Europa, hvor der her er et minimum på en og et maksimum på to lande i den samme gruppe. Det betyder, at Brasilien og Colombia f.eks. ikke kan komme i samme gruppe, ligesom at Nigeria og Egypten heller ikke kan det, mens at Tyskland og Danmark godt kan komme i samme gruppe.

- Der startes med at trækkes lod blandt alle hold i 1. seedningslag, der bliver placeret i gruppe B til H (Rusland er placeret i gruppe A).

- 1. seedningslag bliver færdigtrukket, før der begyndes på 2. seedningslag og så fremdeles.

- Hvert land fra 1. seedningslag vil få placering 1 i grupperne, mens der for holdene i de tre andre lag vil blive trukket lod om placeringen i gruppen.

- Når et hold er trukket, vil der derefter blive trukket en placering i gruppen.

- FIFA har et computersystem, der overvåger lodtrækningen og sørger for, at de geografiske restriktioner overholdes. Det betyder, at grupper kan blive sprunget over i lodtrækningen, selv om holdene så vidt muligt placeres alfabetisk (fra A-H).

Kilder: Team EB, FIFA og BetXpert .

Hovedpointen er nemlig, at to lande fra samme kontinent ikke kan komme i gruppe med hinanden. Ud over lande fra Europa. Der skal minimum en europæisk nation i hver gruppe og maksimum to lande fra Europa i den samme gruppe.

De mildt sagt komplicerede regler gjorde altså, at FIFA følte sig nødsaget til lige at forklare lodtrækningsprocessen i den næsten fire minutter lange video, som organisationen har offentliggjort.

Seedningslagene til VM:

FAKTA: Sådan seedes nationerne ved VM

Seedningslag 1: Rusland, Tyskland,  Brasilien, Portugal, Argentina, Belgien, Polen, Frankrig

Seedningslag 2: Spanien, Peru, Schweiz, England, Columbia, Mexico, Uruguay, Kroatien

Seedningslag 3: DANMARK, Island, Costa Rica, Sverige, Tunesien, Egypten, Senegal, Iran

Seedningslag 4: Serbien, Nigeria, Australien, Japan, Marokko, Panama, Sydkorea, Saudi Arabien

Danmark er som bekendt seedet i tredje lag til den kommende lodtrækning, og det betyder, at vores landshold med stor sandsynlighed vil få en svær vej mod videre avancement i Rusland. Men det er altså muligt med nemmere puljer end skrækpuljen, som FIFA simulerede til danskerne.

Eksempelvis lyder Rusland, Peru, DANMARK og Saudi Arabien noget mere tiltalende, ligesom man også kan drømme om en pulje bestående af Polen, Peru, DANMARK og Panama.

Faktisk er der lavet ganske nøje udregninger over, hvem Danmark har størst chance/risiko for at havne i VM-gruppe med:

Det er fredag klokken 16.00, det går løs i Kreml i Moskva med den rigtige lodtrækning, og du kan naturligvis følge slagets gang på eb.dk, der vil livedække lodtrækningen og samle masser af reaktioner på Danmarks lodtrækning, som forhåbentlig giver et noget andet billede, end det FIFA offentliggjorde mandag.

Læs meget mere om det danske fodboldlandshold herunder:

Sagde hun virkelig det? TV-vært erkender uheldig kommentar  

Derfor satte vred Hareide landsholds-stjerne af: Hvad helvede laver han?

Danmarks VM-succes trumfer alt andet herhjemme

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+