FIFA vil holde Qatar-VM i november - med julefinale

FIFA's særlige Qatar-taskforce anbefaler at skyde fodbold-VM i Qatar i gang i november 2022

FIFA-præsidenten Sepp Blatter skabte mange problemer for sig selv, da Qatar fik tildelt slutrunden i 2022. (Foto: Steffen Schmidt/AP)
FIFA-præsidenten Sepp Blatter skabte mange problemer for sig selv, da Qatar fik tildelt slutrunden i 2022. (Foto: Steffen Schmidt/AP)

Fodbold-VM i Qatar i 2022 skal være kortere end normalt, og det skal afvikles i november og december for at undgå sommerheden. Sådan lyder den anbefaling, en særlig FIFA-taskforce tirsdag afleverer til FIFA's eksekutivkomité. Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Samtidig kan den britiske avis The Guardian berette, at VM-finalen i 2022 skal spilles lillejuleaften. Disse oplysninger er dog endnu ikke bekræftet. 

Præsident Sepp Blatter og resten af FIFA's inderkreds skal træffe den endelige afgørelse på et møde 20. marts. FIFA-generalsekretær Jerome Valcke er efter tirsdagens møde ikke et øjeblik i tvivl om, hvornår VM ligger bedst.

- Der er én løsning: November-december, siger Jerome Valcke til nyhedsbureauet AFP.

Tysk fodboldboss til Blatter: Drop dit kandidatur

Spilledatoen for det omdiskuterede ørken-VM har udviklet sig til en langvarig saga, fordi det har været vanskeligt at finde et oplagt alternativ til sommermånederne, hvor klubturneringerne ligger stille.

- Ligegyldigt hvilken beslutning vi tager, vil der blive stillet spørgsmålstegn ved den. Vi er nødt til at tage hensyn til alle, siger lederen af taskforcen, Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifa, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Medie: VM i fodbold 2022 spilles om vinteren

Hvis eksekutivkomitéen følger anbefalingen, kan publikum og deltagere se frem til et kortere VM, end det vi kender i dag.

Der er ingen planer om at reducere deltagerantallet fra de nuværende 32 lande, men formatet skal være mere komprimeret.

Det har længe stået klart, at et VM i sommermånederne ville være uaktuelt, fordi de høje temperaturer i Qatar vækker bekymring.

Et alternativ til november og december kunne være at afholde VM i januar og februar 2022, men den mulighed blev fravalgt, fordi det ville kollidere med vinter-OL.

Endelig: DBU i TOTAL u-vending

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?