Annonce:
Annonce:

FIFA vil rykke VM i Qatar frem

FIFA er klar til at fremskynde åbningen af vinterens VM i Qatar med en dag for at imødekomme en særlig detalje

Årets VM-turnering i Qatar bliver sparket i gang en dag tidligere, beretter flere medier. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix
Årets VM-turnering i Qatar bliver sparket i gang en dag tidligere, beretter flere medier. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Programmet ved vinterens VM i fodbold i Qatar står overfor en afgørende ændring, som fodboldens verdensorganisation, FIFA, ventes at stemme for. Det skriver flere internationale medier.

Det drejer sig om starten af slutrunden, der hidtil har været mandag 21. november med åbningskamp mellem Holland og Senegal. Men for at imødekomme traditionen om, at værtslandet spiller turneringens første kamp vil FIFA nu flytte startdagen til søndag 20. november og indlede med kampen mellem Qatar og Ecuador.

Det kræver dog en formel godkendelse fra FIFA i det såkaldte 'Bureau of the FIFA Council', der består af præsident Gianni Infantino samt præsidenterne for de seks forbund under FIFA, UEFA, CONMEBOL, CONCACAF, CAF, AFC og OFC.

Men det betragtes som en formsag, præcis som da den lille forsamling tidligere på sommeren besluttede at udvide VM-trupperne fra 23 til 26 spillere.

Annonce:

Traditionen med at værtslandet åbner VM-turneringen opstod ved VM i Tyskland i 2006 og har været holdt i hævd lige siden - altså indtil offentliggørelsen af kampprogrammet til den forestående VM-turnering.

Der var Qatar berammet til at spille turneringens tredje kamp, mens altså Holland og Senegal samt England og Iran skulle spille inden.

Men det bliver altså med ret stor sandsynlighed ændret nu, så Qatar og Ecuador sparker turneringen i gang søndag 20. november kl. 20 dansk tid på Al Bayt Stadium.

Derefter fortsætter man mandag med ændrede spilletidspunkter, nu kl. 18 for Holland-Senegal (tidligere kl. 15) samt kl. 21 for England-Iran (tidligere kl. 18).

VM-turneringen slutter 18. december med finalen på Lusail Iconic Stadium. Den dato lader ikke til at blive ændret.

Det danske landshold har fundet deres luksushotel til slutrunden - se det her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladets Jan Jensen har i mere end ti år skrevet kritisk om FIFA og Qatars VM-værtsskab. Hør hele den utrolige historie her

 

VM i Qatar er den største skandale i fodboldens historie. Det handler om magt, slaveri og korruption.

 

 

Han var udlært af Brasiliens største gangster, og da han blev FIFA’s præsident, satte han gang i en omfattende korruptionskultur.

 

VM i Frankrig i 1998 var et af de smukkeste, men på FIFA’s kongres i Paris blev det grimt. Verdensfodbolden fik en ny Godfather.

 

 

En intim frokost i det franske præsidentpalads i Paris fik afgørende betydning, da værterne for  VM i 2018 og 2022 skulle vælges.

 

Med 'I'm just a fat crook from Queens' som meddeler, og med FBI som dirigent, blev en række af fodboldens gangstere sat bag tremmer.

 

Der gik rystelser gennem Zürich. FIFA-kolossen krakelerede. Sepp Blatter holdt krampagtigt fast i magten, men til sidst blev også han fanget i korruptionens dynd. Han trak Michel Platini med sig. Her syv år efter risikerer de at havne i spjældet.

 

Det blev endnu en vild dag i Zürich. FIFA skulle vælge ny præsident og i kulissen sloges sheiker fra flere lande for at vinde indflydelse. Afsnit 7 er det sidste i første sæson. Fortvivl ikke, der kommer en ny sæson til efteråret.

 

 

Desuden kan du høre det seneste bonusafsnit om 'FIFA’s forbryderalbum' her

Bonus: FIFA’s forbryderalbum – One Dollar Jack

Se traileren til Ekstra Bladets podcast 'Blodbold' her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: