Fik skæld ud for deres røde shorts: Nu skilles DBU og Adidas

DBU og Adidas går hver til sit, når den nuværende sponsoraftale udløber i juli 2016. Det åbner op for, at det danske landshold igen kan komme til at spille i rødt og hvidt

De fleste kan huske, hvor de var den aften, hvor Kim Christofte og kompani bankede Tyskland 2-0. Om kasketterne kommer tilbage som en del af uniformen, vides ikke. (Foto: Kim Agersten)
De fleste kan huske, hvor de var den aften, hvor Kim Christofte og kompani bankede Tyskland 2-0. Om kasketterne kommer tilbage som en del af uniformen, vides ikke. (Foto: Kim Agersten)

Der var stor utilfredshed, da Adidas og DBU præsenterede de nye landsholdsuniformer op til skæbnekampene mod Sverige om en plads til EM.

Shortsene var ikke hvide, som de normalt er, men røde med tre hvide striber.

Dengang var både Adidas, som i tolv år har leveret landsholdsuniformerne, og DBU meget tilfredse med spillerdragterne, som fik en blandet modtagelse i befolkningen.

- Gæt et par fejl på dette ukristelige stykke historieforfalskning, skrev kommentator og fodboldekspert, Niels Christian Frederiksen dengang.

Men nu er der håb for kritikerne.

DBU og Adidas har nemlig valgt, at deres samarbejde ikke skal fortsætte efter juli 2016, hvor den nuværende kontrakt udløber.

Landsholdsfodbold - 5. nov. 2015 - kl. 15:07 Her er danskernes dom over kontroversiel landsholdsdragt

- Hos Adidas Danmark har vi valgt at prioritere vores fodboldmarkedsføring på en række nye, spændende initiativer i de kommende år og derfor er tiden inde til at afslutte partnerskabet med DBU, skriver Lars Rønne, nordisk chef for marketing og kommunikation hos Adidas i en pressemeddelelse.

Og med en ny tøjsponsor er der mulighed for, at det danske landshold igen kan løbe på banen i rødt og hvidt.

Den nye sponsor og DBU forventes at have en ny trøje klar, inden kvalifikationen til VM starter til efteråret.

Det bliver ren nostalgi
Ifølge Ekstra Bladets kilder er det Hummel, der fra sommer overtager sponsoratet af det danske landshold.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Hummels kommunikationschef, Søren Lund, som ikke ønsker at kommentere sagen.

Men det lover godt for de danske fodboldnostalgikere. Nogle af landsholdets største triumfer har er nemlig kommet i hus, med hummellogo på brystet.

Se f.eks. da Preben Elkjær scorede sit første vm-mål til VM i 1986.

Elller gense Martin Jørgensens første landskampsmål i den vanvittige kamp mod Brasilien til VM i 1998.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere