Fire forskellige på et år: Spansk landstræner færdig

Luis Enrique er færdig som landstræner for Spanien, der netop har ansat landstræner nummer fire på et år

Luis Enrique stopper som spansk landstræner. Foto: AP
Luis Enrique stopper som spansk landstræner. Foto: AP

Julen Lopetegui fremstod som en mand med blandede følelser, da han torsdag blev præsenteret som den nye cheftræner for Real Madrid. Foto: Andrea Comas/AP Spansk fodbold Taler efter chok-fyring: Den sværeste dag siden min mors død

I juli 2018 trådte Luis Enrique til som spansk landstræner oven på den skuffende VM-slutrunde, hvor Julen Lopetegui blev fyret dagen før VM-slutrunden, fordi han skulle være Real Madrid-træner.

Lopeteui blev hurtig fortid i Real Madrid, og nu er Luis Enrique også fortid som spansk landstræner.

Godt nok har resultaterne været fine med blandt andre fire EM-kvalifikationssejre i fire forsøg, men det er personlige årsager, der gør, at Enrique nu trækker sig fra stillingen som landstræner.

Det spanske fodboldforbunds præsident Luis Rubiales har klokken 16.00 netop meddelt Luis Enriques afgang på et stort pressemøde.

- Det er en beslutning, Luis Enrique selv har truffet, og det er vi taknemmelige for. Vi vil huske ham for det gode, og stoppet skyldes et personligt problem, som ikke har noget med os at gøre, siger Rubiales på pressemødet.

Artiklen fortsætter under billederne

Her bliver Spaniens nye landstræner præsenteret:

Luis Enrique har fortid som Barcelona-træner, og nu er jobbet som landstræner også fortid. Foto: Manu Fernandez/Ritzau Scanpix
Luis Enrique har fortid som Barcelona-træner, og nu er jobbet som landstræner også fortid. Foto: Manu Fernandez/Ritzau Scanpix

Det spanske landshold har fået ny landstræner igen. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Ritzau Scanpix
Det spanske landshold har fået ny landstræner igen. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Ritzau Scanpix

SPANIENS SENESTE LANDSTRÆNERE
2019-nu: Roberto Moreno
2018-19: Luis Enrique
2018: Fernando Hierro
2016-18: Julen Lopetegui
2008-16: Vicente del Bosque
2004-08: Luis Aragones
2002-04: Inaki Saez
1998-2002: José Antonio Camacho

Mestermager Johan Cruyff og hans troldmand Michael Laudrup står centralt i jubelscenen efter triumfen på Wembley i 1992 (Foto: Allover) Sport og Spil Husker du Laudrups Barcelonas Dream Team: Her er de i dag

Den nu tidligere assistenttræner Roberto Moreno overtager jobbet som landstræner.

Det har tidligere været fremme, at Luis Enrique tog hjem fra Malta i marts på grund af personlige årsager, og det er Roberto Moreno, der har styret holdet mod Malta og Færøerne, ligesom Enrique heller ikke var til stede tidligere i juni i kampen mod Sverige.

Spanske medier kender angiveligt til de personlige årsager, men har valgt ikke at skrive om dem.

- Vi er overbeviste om, at den bedste løsning er at have det bedst forberedte hold, og det hold vil være ledt af Robert Moreno og hans gruppe, der kom til sammen med Luis Enrique, siger Luis Rubiales fra det spanske fodboldforbund.

Robert Moreno takker for tilliden til, at han kan føre landsholdet videre.

- Jeg forventede ikke at blive landstræner på denne måde. Men jeg vil forsøge at føre det arbejde videre, som Luis har startet, siger Moreno på dagens pressemøde.

I forbindelse med Julen Lopeteguis fyring dagen før VM, så overtog Fernando Hierro midlertidigt under VM, inden Luis Enrique kom til efter VM, og nu skal man altså have den fjerde landstræner på et år.

Enrique har tidligere trænet Barcelona, AS Roma og Celta - alle steder med nu 41-årige Moreno som assistent - mens han som spiller optrådte i Sporting Gijón, Real Madrid og Barcelona.

Luis Enrique var som spiller en del af det dreamteam, som Michael Laudrup også spillede på. Vi har tidligere undersøgt, hvor resten af dreamteamet mon er i dag, og det kan du læse LIGE HER.

Italiensk fodbold Se Cristiano-fotoet: Stjernens diller stjæler billedet

Sport og Spil Bestikkelse eller belønning: Historien om de spanske kufferter

Sport og Spil Messis magiske milepæl: Så vild er han

Juanito overfor Allan Simonsen. Foto: Colorsport/REX/Shutterstock Sport og Spil Da Real Madrid-legenden døde, sørgede de også i Barcelona

Raul Bravo er kommet i problemer med myndighederne. Foto: Manu Fernandez/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Kæmpe skandale: Tidligere Real-spiller anholdt

28 kommentarer
Vis kommentarer