Fischers skifte til England: Mit livs største udfordring

- Det er vigtigt at blive presset, hvis du vil blive bedre – derfor er det et rigtigt skridt for mig, jeg er havnet i Middlesbrough, mener Viktor Fischer, der ligner en sikker starter mod Armenien

Viktor Fischer leverede en fin indsats mod Liechtenstein. Nu ligner han en sikker starter søndag mod Armenien. (Foto: Lars Poulsen)
Viktor Fischer leverede en fin indsats mod Liechtenstein. Nu ligner han en sikker starter søndag mod Armenien. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det er sjældent man hører en fodboldspiller juble, når han bliver presset og bragt helt ud af komfortzonen. Når han fjernes fra de trygge rammer og bevæger sig ud på dybt vand. Ud til det usikre, det ukendte.

Men sådan én er Viktor Fischer. Han er godt tilfreds med det der er sket for ham.

Han er ikke én der bare falder ind i mængden. Han stikker lidt ud i forhold til så mange andre. Kontoen med selvtillid er altid fuld, for han har aldrig lagt skjul på troen på egne evner.

Viktor Fischer har byttet trygge rammer i Ajax ud med nordengelske Middlesbrough, hvor det hverken er eksotisk eller ligefrem et hyggeligt turistmål. Men det er heller ikke derfor han har taget den udfordring.

Livets største udfordring
- Jeg havde et stort behov for forandringer. Jeg tror, det er vigtigt at blive skubbet og presset hele tiden, så du kan udvikle dig. Så snart man bliver rutineret i det man laver, er der ikke så mange steder man kan flytte sig hen, mener Viktor Fischer.

Han har fået sit livs udfordring i Middlesbrough. Meget langt fra alt det han plejede at gøre.

- Jeg ville gerne ud blandt voksne mænd. Og det er jeg kommet. Mentalt har det været en stor udfordring. Jeg bliver udfordret på træningsmængden og har aldrig prøvet at træne så hårdt før. Men jeg piver ikke. Det her er sundt for mig, hvis jeg vil være en bedre fodboldspiller, forklarer Viktor Fischer.

Han har hidtil blot fået ét minut i Premier League, men er også indstillet på en tilvænningsperiode. For springet fra Æresdivisionen til Premier League er enormt.

- Jeg har ikke fået et chok, men det har været et stort spring at komme fra de trygge omgivelser i Ajax. Her er der ingen kære mor. Hvis du ikke spiller i weekenden er det bare med at træne hårdt i seks dage i håbet om at få chancen, forklarer han.

Gennembruddet lige om hjørnet
Fischer er talentet, der endnu mangler at få potentialet forløst i landsholdsregi. Det blev aldrig til gennembruddet i Morten Olsens tid. Siden debuten i november 2012, har han kun været marginalspiller. Altså indtil Åge Hareide satte sig i landstrænerstolen.

For nordmanden har set noget i Fischer, som Olsen ikke kunne få frem. Han er rykket ind som angriber, hvor han har ført sig frem med evnen til at løbe de rigtige steder, spille i små rum og vise et blik for holdkammeraterne, som er helt unikt. Derfor ligner han det sikre kort mod Armenien søndag.

Viktor Fischer står på tærsklen til sit internationale gennembrud.

- Uden at være alt for selvkritisk kan jeg mærke, efter jeg er kommet til Middlesbrough, at der skal mere til, end det jeg leverede i Ajax. Morten Olsen så nok nogle af de ting, jeg skulle lære på daværende tidspunkt. Jeg er ikke i tvivl om, Morten kunne se mit talent, men han så måske nogle farlige tendenser i mit spil, forklarer Viktor Fischer og giver ét eksempel:

- Jeg forsøger nu at luge ud i tendenser i mit spil. Det kan være en defensiv opgave, som skal udføres for at holdet præsterer bedst muligt. I stedet for jeg kun tænker på at score to mål i en kamp. Det handler om holdet, påpeger han.

På trods af, at Fischer kun er 22 år er han blevet mere moden og eftertænksom. Men han er stadig ikke slebet helt til og har stadig ungdommens kådhed.

- Jeg skal blive ved med at bevare frækheden og ungdommeligheden. Men jeg skal også pare det med at blive mere voksen i andre situationer, erkender han.

Unge med kvalitet
Viktor Fischer er én af de unge, der er kommet ind i landsholdsvarmen og har grebet chancen. Andreas Christensen og Jannik Vestergaard er to andre af de nye, unge talenter, der får fast spilletid.

- Jeg tror Åge (Hareide) spiller med dem, han synes er bedst. Det er ikke et spørgsmål om alder. Det handler om kvaliteten. Det vil også være mærkeligt, hvis en ung spiller, der har kvaliteten, ikke skal spille.

- Se på vores trup. Andreas Christensen og Jannik Vestergaard spiller i Bundesligaen.  Andreas er nærmest skræmmende god, selv om han er meget ung.

- Pierre Emile Højbjerg og jeg spiller i Premier League. Ja, jeg er vel den der indtil videre har fået mindst spilletid. Så jeg er utrolig glad for den tillid Åge har vist mig. Det betyder meget som ung, du får tilliden fra træneren, mener Viktor Fischer.

Han skal sparke Danmark til VM Fischer: Nu trives jeg bedre på landsholdet

Han skal sparke Danmark til VM

Stærkt tvivl om Schmeichel: Holdet er over mit ego

Hareide: Her er stjernerne, der skal lede de unge

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+