Flytter kamp efter tragedie

Efter tragedien ved Africa Cup of Nations rykkes en kvartfinale fra et stadion til et andet

Patrice Motsepe, præsident i Det Afrikanske Fodboldforbund (CAF), flytter en kamp til et andet stadion efter den tragedie, som kostede otte mennesker livet. Foto: Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix
Patrice Motsepe, præsident i Det Afrikanske Fodboldforbund (CAF), flytter en kamp til et andet stadion efter den tragedie, som kostede otte mennesker livet. Foto: Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

En kvartfinale ved Africa Cup of Nations flyttes til et andet stadion efter mandagens tragedie, hvor otte mennesker døde.

Det oplyser Patrice Motsepe, præsident i Det Afrikanske Fodboldforbund (CAF) ifølge AFP.

Søndagens kvartfinale skulle være spillet på Olembe Stadium, hvor otte mennesker døde og flere blev såret, da de ville ind og se kampen mellem Cameroun og Comorerne.

Nu skal søndagens kvartfinale i stedet spilles på Ahmadou Ahidjo Stadium, som også bruges i turneringen. Det er også placeret i byen Yaounde i værtslandet Cameroun.

Der er endnu ikke fastsat modstandere i den pågældende kamp, der flyttes. Den kommer til at stå mellem vinderne af to ottendedelsfinaler.

Vinderen af tirsdagens opgør mellem Malawi og Marokko skal møde vinderen af opgøret mellem Egypten og Elfenbenskysten, der tørner sammen onsdag.

Olembe Stadium, der er et nybygget stadion, står stadig til at skulle afvikle en semifinale 3. februar og finalen 6. februar.

De kampe kan dog også ende med at blive rykket til et andet stadion, hvis ikke myndighederne kan garantere for forbedret sikkerhed, varsler Patrice Motsepe.

CAF har bedt om at få undersøgt, hvad der gik galt mandag aften, siden så mange omkom.

- Vi ønsker øjeblikkelig handling, der sikrer, at det ikke sker igen. Vi vil senest fredag kræve en rapport, der skal forklare, hvad der gik galt, siger Patrice Motsepe.

De otte personer omkom i forbindelse med, at et menneskehav i et stormløb forsøgte at komme ind på stadion for at se ottendedelsfinalen ved det afrikanske fodboldmesterskab.

Olembe Stadium har plads til 60.000 tilskuere, men på grund af coronarestriktioner må stadion kun fyldes 80 procent op.

Ifølge Patrice Motsepe mødte mange tusinder mennesker op for at suge stemningen til sig. Mange havde ikke billet til kampen.

Fodboldpræsidenten oplyste også, at en port af uforklarlige årsager blev holdt lukket, da menneskemylderet pressede på for at komme ind.

Cameroun vandt kampen 2-1 og er i kvartfinalen.

Det rene mareridt: Otte trampet ihjel

Mindst otte døde ved landskamp

Spillede hel kamp uden målmand

Lyt til 'Agenterne'

Klokken 23.38 blev Manchester United-FC København i 2020 fløjtet af, og klokken 3 havde Rasmus Falks agent, Mads Bach Lund, det første møde med en af Falks mange bejlere den sommer.

I ottende afsnit af 'Agenterne' bringer Mads Bach Lund os tæt på det forløb, der i december 2020 gjorde Falk til Superligaens - måske - bedst betalte spiller.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+