Flyvende Fischer: Et af mine stolte øjeblikke

- Jeg er topmotiveret og glad for vi fik en sejr i den første kamp, siger Viktor Fischer, der står på tærsklen til sit internationale gennembrud

Viktor Fischer viser storslået form og stod for oplægget til Christian Eriksens mål. (Foto: Lars Poulsen)
Viktor Fischer viser storslået form og stod for oplægget til Christian Eriksens mål. (Foto: Lars Poulsen)

Parken er landsholdets hjemmebane.

Men det har Viktor Fischer ikke oplevet meget til i sine 11 foregående landskampe.

Før mødet med Armenien havde han aldrig betrådt græstæppet og kun været i Parken som tilskuer.

De 11 landskampe havde foregået alle andre steder end i Parken.

- Jeg havde kun været i Parken som tilskuer. Jeg var inde at se en landskamp for nogle år siden mod Holland og igen mod Bulgarien, siger Viktor Fischer, der endelig fik lov at komme på græs i nationalarenaen sin 12. landskamp.

- Jeg har glædet mig så meget den seneste uge. Nej, de seneste par uger på den her oplevelse. Det var fantastisk. Det her er absolut ét af de stolteste øjeblikke hidtil i min karriere, siger Viktor Fischer.

Smilet var bredt og skjorten meget åbenstående hos Danmarks store profil i 1-0 sejren over Armenien.

Han scorede ikke, men stod for oplægget til afgørelsen med sin geniale hælaflevering til Christian Eriksen før pausen.

Siden Åge Hareide hev ham frem på turen til Kirim Cup i juni, er den 22-årige Middlesbrough-spiller vokset i takt med tilliden er steget fra landstræneren.

Assist-kongen
Viktor Fischer er ikke længere den marginalspiller, han altid var under Morten Olsen. Han er på rekordtid vokset sig ind som landsholdets nøglespillere. Ikke fordi han scorer mål på samlebånd, men fordi hans offensive kvaliteter nu kommer til udtryk på angrebspositionen.

For mens Viktor Fischer måske var lidt for selvisk tidligere i karrieren, er han nu blevet en holdspiller, der mere går op i kollektivet frem for altid at være den afgørende spiller.

Det vidner hans evner som assistkonge i den grad om. Viktor Fischer har seks assist og én scoring i de seneste tre landskampe.

- Min fornemmelse er, at folk kom i Parken for at se noget nyt. De kom for at blive underholdt og se Danmark vinde. Og jeg synes vi levede op til det, siger Viktor Fischer.

Vi skal bruge vores styrker
Viktor Fischer var tilfreds med sejren, sin indsats og i lange perioder det danske spil. Men han erkender, at det i perioder ikke blev så enkelt og ligetil.

- Efter vi scorede forsøgte vi at gøre noget andet, end det der var påkrævet. Vi spillede meget simpelt de første 20 minutter, hvor vi bruger vores styrker og spiller god fodbold.

- Siden gjorde vi det måske lidt mere besværligt end det i virkeligheden er. Vi glemte lidt at gøre de simple ting, erkender Viktor Fischer.

Nu rejser han hjem til det nordlige England og Middlesbrough med kufferten fuld af selvtillid frem mod næste måneds landskamp i Polen.

Han står noteret for ét minut spilletid i Premier League, og erkender, at han ikke kan forvente at spille fra start mod polakkerne, hvis han står uden spilletid næste gang landsholdet samles.

- Ingen kan forvente at spille, hvis de sidder på bænken. Men jeg er topmotiveret og ved, hvad der skal til.

- Du kan godt være en rigtig god fodboldspiller, selv om du ikke spiller med om titler. Jeg ved, at der skal arbejdes hårdere, fordi vores mål i Middlesbrough er at blive i Premier League, forklarer Viktor Fischer.

Første skridt mod VM: Eriksen blev matchvinder

For faen, Fischer - fremragende!

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.