Fodboldboss ramt af tragedie: Niecen myrdet

Angel Maria Villar var kandidat til jobbet som UEFA-præsident - nu er hans niece myrdet

Angel Maria Villar - her ved siden af Michel Platini - er ramt af familietragedie. Foto: AP
Angel Maria Villar - her ved siden af Michel Platini - er ramt af familietragedie. Foto: AP

Bossen i det spanske fodboldforbund, 66-årige Angel Maria Villar, var længe en kandidat til at blive ny præsident i UEFA, men han trak sig imidlertid kort op til valget.

Nu er han ramt af en familietragedie. Hans 36-årige niece, Maria Villa, er således fundet død - myrdet af mexicanske kidnappere.

- Løsesummen blev betalt, men de betalte minde end, hvad kidnapperne bad om, siger den spanske udenrigsminister José Manuel Garcia Margallo ifølge Daily Mirror.

Den tragiske episode fandt sted i sidste uge, da Maria Villar gik ind i en taxa uden licens uden for sin arbejdsplads i Mexico.

Kidnapperne krævede en løsesum på 70.000 kroner og penge blev udbetalt, men gerningsmanden valgte alligevel at dræbe niecen.

- Det har påført mig en enorm sorg og vrede. Jeg talte med hendes onkel tidligere, og jeg troede, at vi skulle løse det, men det gik ikke siger udenrigsminister Garcia-Margallo.

Sådan ser kusinen ud:

Angel Maria Villar forargede så sent som i sidste uge fodboldverdenen, da han præsenterede den eneste UEFA-kvinde i FIFAs nye råd som en 'meget smuk kvinde'.

Så sent som i vinter var Villar fungerende præsident i UEFA, efter Michel Platini er røget ud.

Han er syv gange genvalgt til præsident i det spanske fodboldforbund og har også haft forskellige roller i FIFA, hvor han blandt andet har været vice-præsident og med i det etiske udvalg.

I november blev Angel Maria Villar straffet for at tage imod gaver, men slap med en bøde på 25.000 schweizerfranc, cirka 173.000 kroner.

Villarr fik ud over bøden en advarsel, fordi han i første omgang undlod at samarbejde i de undersøgelser, der skulle kortlægge omstændighederne omkring tildelingen af værtskaberne for VM-slutrunderne i 2018 og 2022. Senere valgte han at samarbejde.

Hjemme i Spanien er kolleger i fodboldforbundet begyndt at undre sig over, at Villar ikke for længst er blevet knaldet i en af de mange skandaler

– Det må skyldes, at han enten er meget klog eller så dum, at han ikke kan finde ud af at snyde, har det tidligere lydt fra præsidenten for La liga.

Som spiller var Angel Maria Villar mere fredelig. Her blev det til 22 landskampe fra 1973 til 1979, mens det blev til næsten 300 kampe for Bilbao-klubben Athletic Club.

Platini styrer via stedfortrædere

UEFAs nye plan: 'Man tror det er løgn, men det er det ikke'

UEFA-valget: Gangstervennen Villar Llona fældede sig selv

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale