Fodboldfans forarger: Buher af terrorofre

Da Tyrkiet og Grækenland spillede venskabskamp tirsdag aften, blev der afholdt et minuts stilhed for ofrene for terrorangrebene i Paris, men det var ikke alle tilskuerne, der syntes om den idé

Venskabskampen mellem nabolandene endte 0-0, og det var da heller ikke præstationen på banen, der løb med opmærksomheden, da Tyrkiet og Grækenland spillede tirsdag aften.

Inden kampstart gik spillere og dommere op til midtercirklen, hvor de med armene om deres holdkammerater, holdt et minuts stilhed for ofrene for de forfærdelige terrorangreb i Paris.

Men det var ikke alle tilskuere, der var stille. Nogle tyrkiske fans buede og råbte, imens deres landsmænd stod på banen med bukkede hoveder og viste respekt til terrorofrene.

- Hvorfor kan vi ikke vise et minuts respekt? sagde Fatih Terim til tyrkiske TV8 efter kampen.

Har var utilfreds med de larmende tilskuere, som også buede under den græske nationalsang.

- Bue af nationalsangen, hvor kommer det fra? Vi er bedre end det. Hvis det var sket mod os, ville vi være vrede. Hvis vi lader være med at opføre os, som vi gør i dag, kan vi undgå at sport bliver offer for terrorisme.

Engelske medier skriver blandt andet, at tilskuerne råbte 'Allahu Akbar'.

De tyrkiske spillere stod med bøjede hoveder og viste respekt for terrorofrene (Foto: Lefteris Pitarakis / AP)
De tyrkiske spillere stod med bøjede hoveder og viste respekt for terrorofrene (Foto: Lefteris Pitarakis / AP)
 

Og det var ikke kun den tyrkiske landstræner, der var utrilfreds. På det sociale medier rasede folk over larmende tilskuere.

Råber til ære for ofrene
Tyrkiet har selv været mål for adskillige terrorangreb, og at man hylder ofrene er ikke noget nyt i landet, der grænser op til Syrien, og som blev ramt af et terrorangreb i oktober, hvor omkring 100 mennesker blev dræbt.

Og det kan ifølge det tyrkiske fodboldsite Turkish-Football være en af grundene til, at der blev råbt mod banen. Det er nemlig tyrkernes måde, at mindes de faldne på.

Ifølge dem skal tilskuerne have sunget, at martyrerne aldrig dør, og at landet aldrig vil splittes. Noget som tyrkerne har tradition for at synge, når de selv er blevet ramt af terrorangreb.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras (tv.) og hans tyrkiske modpart, Ahmet Davutoglu (th.) så begge kampen på stadion. (Foto: Lefteris Pitarakis / AP)
Den græske premierminister, Alexis Tsipras (tv.) og hans tyrkiske modpart, Ahmet Davutoglu (th.) så begge kampen på stadion. (Foto: Lefteris Pitarakis / AP)

Bankede buh-råber
Også i kampen mellem Irland og Bosnien, var der enkelte tilskuere, der råbte, imens resten af stadion var stille til ære for ofrene i Paris.

En bosnisk tilskuer råbte angiveligt 'Palæstina, Palæstina, Palæstina'.

Tilbage på sit hotel blev han holdt op af nogle bosniske fans, der ikke var tilfreds med hans respektløse råben. Og ifølge det bosniske nyhedsmedie Source bankede de den højtråbende fan.