Fodboldlegende indrømmer: VM-lodtrækning var snyd

Michel Platini indrømmer, at der var 'en smule snyd' og 'rævestreger' indblandet i VM-lodtrækningen i 1998 - men gamle FIFA-dokumenter viser, at der ikke er tale om den store afsløring 

Det var tilsyneladende ikke helt tilfældigt, at Frankrig og Brasilien tørnede sammen i VM-finalen i 1998. Her vandt Frankrig som bekendt 3-0. Foto: AP
Det var tilsyneladende ikke helt tilfældigt, at Frankrig og Brasilien tørnede sammen i VM-finalen i 1998. Her vandt Frankrig som bekendt 3-0. Foto: AP

Den franske fodboldlegende Michel Platini afslører med 20 års forsinkelse, at der blev fusket med VM-lodtrækningen i 1998.

Lodtrækningen magede det således, at Frankrig og Brasilien ikke kunne møde hinanden før finalen, hvis de ellers vandt deres respektive grupper, som det skete.

- Frankrig-Brasilien i finalen, det var alles drøm. Der var en smule snyd, siger Michel Platini i et interview med radiostationen France Bleu Sport.

Men hænger det nu også sådan sammen? Ekstra Bladet kan fortælle, at der tilsyneladende ikke var noget fordækt ved lodtrækningen.

Allerede i december 1997 skrev FIFA i en pressemeddelelse, at otte hold til VM året efter ville blive seedet. Blandt de otte var Brasilien, som forsvarende mestre, og værterne fra Frankrig.

Det lå allerede på det tidspunkt fast, at Brasilien ville blive placeret i Gruppe A og Frankrig i Gruppe C. Hvor Danmark i øvrigt også endte. Vandt både Brasilien og Frankrig deres grupper - hvilket de som nævnt gjorde - kunne de tidligst møde hinanden i finalen.

Hvorfor Platini nu har behov for at skabe røre om lodtrækningen er endnu uvist.

Hele interviewet sendes søndag, men flere nyhedsbureauer og medier har fået fat i et par citater fra interviewet på forhånd.

- Vi brugte ikke seks år på at organisere VM uden at lave et par rævestreger. Tror du, andre VM-arrangører undlod det? siger og spørger den franske legende i interviewet.

Michel Platini erkender nu, at VM i 1998 ikke foregik helt efter reglerne. Foto: AP
Michel Platini erkender nu, at VM i 1998 ikke foregik helt efter reglerne. Foto: AP
 

Den nu tidligere præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, er udelukket fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.

Både han og Sepp Blatter, den forhenværende præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, blev dømt i forbindelse med den store korruptionsskandale, der har klæbet til FIFA i flere år.

VM-finalen i fodbold i 1998 blev vundet 3-0 af Frankrig.

Dimitri Payet kommer ikke med til VM på grund af den skade, han pådrog sig Europa League-finalen mod Atlético Madrid. Foto: AP VM 2018 Godt nyt til Åge: Frankrig må undvære helten fra EM

Eriksen har to store begivenheder foran sig: En med landsholdet og på den private front. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Eriksen har besluttet sig: Kan rejse hjem midt under VM

VM 2018 Åbenmundet stjerne udelukket fra VM: Nu stopper han

 

44 kommentarer
Vis kommentarer