Fodboldligaer truer FIFA: Vinter-VM kan ende i retten

De professionelle europæiske fodboldligaer (EPFL) har vedtaget en resolution, der går imod vinter-VM i Qatar

Det er ikke de europæiske klubbers ønske at afholde VM i Qatar om vinteren - derfor kan de ende med at hive Sepp Blatters FIFA i retten. (Foto: AP/Walter Bieri)
Det er ikke de europæiske klubbers ønske at afholde VM i Qatar om vinteren - derfor kan de ende med at hive Sepp Blatters FIFA i retten. (Foto: AP/Walter Bieri)

Flere europæiske ligaer kan ende med at hive det internationale fodboldforbud, FIFA, i retten på grund af beslutningen om at afholde VM i 2022 om vinteren i Qatar.

FIFA's eksekutivkomité besluttede torsdag, at slutrunden skal spilles i november og december i stedet for det normale VM-afholdelsestidspunkt om sommeren, hvor varmegraderne er på sit højeste i Mellemøsten.

Det trækker dog op til uro efter et møde lørdag mellem de professionelle europæiske fodboldligaer (EPFL) i Barcelona, hvor ligaerne vedtog en resolution, der går imod FIFA's beslutning om at afholde VM om vinteren.

Se også: VM i Qatar: Klubber får halvanden milliard

Præsidenten for den franske liga, Frederic Thiriez, oplyser, at EPFL er parat til at støtte ligaer i at tage retslige skridt mod FIFA.

- EPFL er klar til at støtte ethvert retsligt skridt, som individuelle ligaer måtte tage inden for nær fremtid.

- EPFL er meget skuffet over FIFA's eksekutivkomités beslutning om at flytte VM til november og december i 2022, siger Thiriez.

FIFA's beslutning betyder, at flere ligaer i Europa skal ændre kampkalenderen i 2022/23-sæsonen.

- Det er meget ødelæggende for de europæiske ligaer både fra en sportslig og økonomisk betragtning, siger den franske ligapræsident.

Se også: Qatar-VM-kritiker: Lad os komme i gang

FIFA besluttede fredag at tredoble betalingen til de klubber, der afgiver spillere til VM-slutrunderne i 2018 og 2022 til 1,5 milliarder kroner.

Ifølge Frederic Thiriez er de mange penge ikke nok til at formilde EPFL.

- Det er EPFL's ansvar at beskytte alle klubbers interesser, også de ligaer, der ikke skal afgive spillere til landsholdene. Disse klubbers interesser er ikke beskyttet, som det er i dag, siger Thiriez.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere