Fodboldstrid: DBU ser frem til direkte dialog med spillerne

I Dansk Boldspil-Union glæder man sig over, at spillerne nu deltager i mødet med unionen.

DBU er glade for, at parterne igen kan komme til forhandlingsbordet. (Foto: Jens Dresling)
DBU er glade for, at parterne igen kan komme til forhandlingsbordet. (Foto: Jens Dresling)

Dansk Boldspil-Union ser frem til at kunne tale direkte med spillerne, når de to parter i fodboldstriden mødes torsdag.

Spillerforeningen meldte tidligere onsdag ud, at landsholdsanfører Daniel Agger og flere andre landsholdsspillere fra kvindelandsholdet og U21-landsholdet deltager på torsdagens med DBU.

Det glæder man sig over i unionen. I en pressemeddelelse konstaterer Dansk Boldspil-Union, at man flere gange har efterspurgt deltagelse fra landsholdsspillerne, så der kan være direkte dialog om de forhold og vilkår, som indgår i landsholdsaftalen.

Se også: Nu rykker det: Agger går til forhandlingsbordet

- Vi ser frem til en direkte dialog med flere af spillerne, som vi har efterspurgt det i længere tid, siger Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU.

- Det er rigtigt godt skridt i den rigtige retning og i arbejdet for at få en løsning, så landsholdene kan spille de vigtige venskabskampe om et par uger, fortsætter han.

Se også: USA: DBU-metoder ulovlige hos os

Konflikten er opstået, efter at DBU på grund af en presset økonomi vil have spillerne til at gå 17 procent ned i løn og lave individuelle aftaler i stedet for en kollektiv som hidtil.

Sidstnævnte punkt er især et problem for spillerne, der fortsat vil have Spillerforeningen til at indgå aftaler på spillernes vegne.

Se også: DBU 'stjæler' ny chef i Brøndby

Derfor stod parterne stejlt overfor hinanden i sidste uge, hvor flere landsholdsspillere som William Kvist og Lars Jacobsen var skarpe i deres kritik af DBU.

DBU og Spillerforeningen har aftalt at mødes torsdag den 12. marts, og der er også afsat tid både fredag den 13. marts og mandag den 16. marts for at kunne få en aftale på plads.

Det bør nemlig ske inden landstræner Morten Olsen og U21-træner Jess Thorup tirsdag den 17. marts efter planen skal udtage landsholdene til de forestående venskabskampe mod USA og Frankrig.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere