Annonce:
Annonce:

Før Danmarks kamp: Frygter tribunen styrter sammen

Den største af tribunerne på Maksimir Stadion i Zagreb vil stå gabende tom, når Danmark møder Kroatien torsdag aften i Nations League. Man tør ikke bruge den, fordi der er fare, at den styrter sammen

Det er Luka Modric, der kan blive den afgørende spiller for Kroatien mod Danmark, er melding fra Zagreb, inden Danmarks Nations League kamp mod Kroatien

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Når du tænder for flimmerkassen senere for at følge det danske landshold i aktion, skal du ikke lade dig forvirre af den store, tomme tribune mod øst på Maksimir Stadion - Dinamo Zagrebs normale hjemmebane.

Der er nemlig en særlig grund til, at den er helt fri for mennesker, når Danmark gæster Kroatien i den vigtige Nations League-kamp.

Ja, faktisk har tribunen slet ikke været i brug i over to år.

I foråret 2020 blev Zagreb nemlig ramt af et voldsomt jordskælv, der forårsagede store skader i det historiske centrum, ligesom mere end 1900 bygninger blev ubeboelige fra den ene dag til den anden.

Og katastrofen gik også hårdt udover det ældgamle Maksimir Stadion, der måtte lukke den østlige tribune for tilskuere og stemple den som midlertidig ubrugelig, fordi der er fare for, at den kan styrte sammen. Det er ellers den tribune på stadionet, der kan huse flest.

Annonce:

Over 9500 mennesker kunne før jordskælvet benytte sig af den, og derfor er den samlede tilskuerkapacitet gået fra cirka 35.000 til omtrent 26.000.

Artiklen fortsætter under billederne..

Tribunen, som er lukket pga jordskælv. Foto: Lars Poulsen
Tribunen, som er lukket pga jordskælv. Foto: Lars Poulsen

Her kan tribunen ses i baggrunden bag Kasper Hjulmand.
Her kan tribunen ses i baggrunden bag Kasper Hjulmand.

Til aftenens kamp forventer man fuldt hus.

Omkring 1400 danske fans har taget turen til hovedstaden, og derfor må man forvente, at de kommer til at fylde lidt i lydkulissen også, selvom det formentlig bliver svært.

- Jeg har været her før. De her fans ved, hvad det handler om. De skaber en vild stemning, og det kommer til at styrke kroaterne.

- Det bliver en vild atmosfære, men vi nyder også at spille i sådanne rammer, fortalte landsholdsanfører Simon Kjær på onsdagens pressemøde.

Udover den manglende hovedtribune er kroaterne også tvunget til at lukke et afsnit med plads til 3000 tilskuere. Det sker efter en racistisk episode under en tidligere Nations League-hjemmekamp mod Frankrig.

Det Kroatiske Fodboldforbund appellerede den afgørelse fra UEFA i juni, men det førte ikke til noget, skriver Ritzau.

Annonce:

I stedet kommer der til at være et banner med teksten '#NoToRacism'.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs også:

Laudrups møgdyre Dubai-dans

Løvernes nye konge: Temperament, taktik og verbale tæsk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: