Forhandlingerne brudt sammen

DBU og kvindelandsholdet skulle blive enige denne lørdag for at kunne gennemføre VM-kvalifikationskampen tirsdag 

Foto: Tariq Khan
Foto: Tariq Khan

- Der er totalt sammenbrud, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer ifølge Ritzau.

Den langvarige konflikt mellem DBU og kvindelandsholdet er strandet igen.

Holdet kan derfor ikke rejse afsted søndag til VM-kvalifikationskampen.

Det skyldes, at de to parter har været uenige om en ny aftale, der i høj grad handler om, hvordan spillerne skal kompenseres for at stille op for landsholdet. Omdrejningspunktet har især været, om DBU kan betragtes som arbejdsgivere i den situation. Det har forbundet ikke ment.

Spillerforeningen og DBU har lørdag forhandlet, men nu er forhandlingerne brudt sammen.

- Vi er lidt rystede. Vi må konstatere, at Spillerforeningen og spillerne ikke ønsker en aftale, siger DBUs kommunikationschef Jakob Høyer til TV2.

Pernile Harder siger til tv-kanalen, at hun føler, at parterne kunne været nået til enighed, men de kunne ikke nå det indefor DBU's deadline, som var sat til kl. 13.

DBU prøvede at få en midlertidig forbedret aftale på plads, da de endnu var fra langt fra at få den rigtige aftale på plads, men spillerne og Spillerforeningen har sagt nej.

- Den midlertidige aftale ville omfatte kampen på tirsdag, og vi havde forhøjet kamphonoraret med 60 procent. Men Spillerforeningen har sagt nej.

- Spillerforeningen har også sagt nej til at kunne garantere, at spillerne vil stille op på tirsdag, siger Høyer ifølge Ritzau.

Konflikten har allerede kostet en landskamp, hvor danskerne skulle have spillet for fuldt hus mod Holland, som holdet tabte til i EM-finalen.

Ingen stjerner
Fredag skulle holdet have taget imod hollænderne, men den blev aflyst med få dages varsel. Nu er endnu en landskamp i fare, hvis ikke de hiver en kanin op af hatten eller iværksætter en plan B eller C.

DBU's pressechef Jakob Høyer udtaler, at der nu er to mulige løsninger: At aflyse eller at finde andre spillere, der vil og kan spille VM-kvalifikationskampen.

- Vi skal drøfte, hvad vi nu skal gøre. Om vi kan stille med alternative spillere på tirsdag.

- Jeg bemærker i medierne, at nogle har tilbudt at spille, så kvindelandsholdet ikke bliver slået år tilbage. En anden mulighed er, at vi trækker os fra kampen.

Stjerner som Pernille Harder og Nadia Nadim kommer i hvert fald ikke i kamp i denne omgang.

Ekstra Bladet har været i kontakt med landstræneren, som kan stå med den utaknemmelige opgave at skulle finde spillere til holdet. Han har ikke nogen kommentarer på nuværende tidspunkt.

Skulle Danmark ikke møde op til kampen, så kan det få enorme konsekvenser - læs mere her.