Fra langt nede i kulkælderen til Danmarks skarpeste bomber

- Min tid i Atalanta har givet mig en rigtig god ballast, så jeg står langt bedre rustet nu til udfordringen i Serie A, mener Andreas Cornelius

Andreas Cornelius går rundt og smiler for tiden. Det går også godt i Parma, hvor han foreløbig har scoret fem mål. Foto: Lars Poulsen.
Andreas Cornelius går rundt og smiler for tiden. Det går også godt i Parma, hvor han foreløbig har scoret fem mål. Foto: Lars Poulsen.
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det er helt naturligt, at Andreas Cornelius i disse dage går rundt i landsholdslejren med et ekstra stort smil på læben.

For ingen er skarpere eller mere effektiv end den 26-årige Parma-bomber lige nu.

Efter et år, hvor han i foråret røg langt ned i kulkælderen med lyskeoperation, peger pilen igen i den rigtige retning for angriberen.

Den store, stærke angriber er uden sammenligning Danmarks mest brandvarme bomber.

Meget gladere for målene
Fire mål i de to seneste kampe for Parma har vist målnæsen er intakt for Cornelius, der allerede står noteret for fem træffere i Serie A.

Og målene har på en eller anden måde fået større betydning for ’Corner’. Der er helt naturligt færre af slagsen i forhold til Superligaen, fordi niveauet er væsentligt højere i Serie A.

- Nu er jeg blevet endnu mere glad for hver scoring, jeg laver. Jeg sætter meget mere pris på målene, fordi det er et højere niveau og meget vanskeligere at score i Serie A, forklarer han.

Målsætningen er at lande på et tocifret antal for sæsonen. Forudsætningerne er allerede gode for angriberen, der teknisk er blevet stærkere det senere år.

- Hvis du scorer mere end ti mål, så synes italienerne, at du er en rigtig god angriber, forklarer han.

Efter et kaotisk halvår i Cardiff, en rimelig sæson i Atalanta, et halvkikset lejeophold i Bordeaux er han tilsyneladende havnet på den rigtige hylde i Parma.

- Der var ikke meget at tage med fra hverken Cardiff eller Bordeaux. Opholdet i Frankrig endte med at være lidt ligegyldigt, fordi jeg var meget skadet. Til gengæld har det år, jeg havde i Atalanta, gjort mig klar til at præstere på et højere niveau. Det har gjort tilvænningen meget lettere til Parma, påpeger han.

Højere sportslig status
På mange måder havde han en vanskelig start i Parma, fordi han kom lidt skævt i gang. Han var blevet opereret og bagefter de andre i opstarten til sæsonen.

- Det var jo ikke det bedste udgangspunkt, da de købte mig. Jeg var i gang med et genoptræningsforløb og spillede ikke i starten af sæsonen, forklarer han.

- Men mine scoringer har betydet, at jeg sportsligt hurtigt har fået en højere status. Lige nu er min angrebskonkurrent også skadet, så det betyder, at jeg skal spille, siger Andreas Cornelius.

Parma kan blive stedet, hvor ’Corner’ falder til ro efter en del klubskifter de senere år.

- Jeg har det fint med at være en omrejsende angriber, og er ikke den store tryghedsnarkoman. Omvendt er det rart ikke at flytte hvert år, når jeg tænker på alt det praktiske.

- Det kan godt være, Parma er stedet, hvor jeg skal være i lang tid. Men min tid i den her branche har lært mig ikke at lave langtidsplanlægning, smiler Andreas Cornelius, der ved, hvad han taler om – lige på det punkt.

- Jeg er ikke enig med ham

Nyt job og ny position: - Udfordrende at komme alene til udlandet

Eriksen erkender: - Har ikke truffet de rigtige beslutninger

 

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+