Fyret DBU-boss: - Simpelthen så morsomt

Der var intet personligt mellem Claus Bretton-Meyer og Mads Øland i konflikt mellem DBU og Spillerforeningen

Claus Bretton-Meyer med Mads Øland og også Stephan Andersen til et pressemøde i Parken. Foto: Anthon Unger/Polfoto
Claus Bretton-Meyer med Mads Øland og også Stephan Andersen til et pressemøde i Parken. Foto: Anthon Unger/Polfoto

Claus Bretton-Meyer er fortid i DBU. Foto: Lars Poulsen Dansk fodbold Udskældt DBU-boss får sparket: Claus Bretton-Meyer færdig

Landsholdskonflikterne i dansk fodbold på både dame- og herresiden i 2017 og 2018 var genstand for massiv opmærksomhed.

På den ene side stod Dansk Boldspil-Union (DBU), mens spillerne repræsenteret af Spillerforeningen stod på den anden side.

Parternes retorik i medierne indikerede, at der var tale om et hadsk personopgør mellem DBU-direktør Claus Bretton-Meyer og Spillerforeningens administrerende direktør, Mads Øland. Men sådan hang det ikke sammen.

Det siger Claus Bretton-Meyer i et længere interview med B.T., hvor han taler ud om sine næsten fem år som administrerende direktør i DBU, inden han blev fyret 18. december sidste år.

- Jeg har altid oplevet, at der har været et professionelt miljø mellem de to parter. Professionelt, fordi vi var enige om, at der var nogle ting, vi var enige om, og andre ting, vi var uenige om.

- Der er nogle medier, der har fremstillet det, som om Mads og jeg hadede hinanden. Det er simpelthen så morsomt, og det har Mads og jeg da også tit siddet sammen og grinet ad. Jeg oplevede det som et udtryk for en skarpvinkling, som var morsom.

Bretton-Meyer ved præsentationen af Åge Hareide. Foto: DAVALI PHILIP/Polfoto
Bretton-Meyer ved præsentationen af Åge Hareide. Foto: DAVALI PHILIP/Polfoto
 

- Jeg har i min professionelle karriere aldrig haft det sådan, at man ikke kunne lide eller hadede nogle folk. Det er en sjov fremstilling. Jeg forstår godt dynamikken bag det. Men sådan har det aldrig været, siger Bretton-Meyer til B.T.

Samlet set betegner han sine fem år i spidsen for DBU som en succes. Unionens økonomi blev vendt, landsholdsfodbolden blev løftet, og rammerne for kvindefodbold blev forbedret, hæfter han sig blandt andet ved.

I interviewet fortæller han også, at fyringen i DBU ikke kom bag på ham. Han betragtede det som naturligt, at DBU's bestyrelse ville gå i en ny retning.

Mads Øland og Claus Bretton Meyer efter konflikten i 2015. Denne gang måtte Jesper Møller træde til for at få lavet en midlertidig aftale. Foto: Anthon Unger Allan Olsen Stivstikkere og amatører hele banden

Thomas Delaney, Simon Kjær og Christian Eriksen er alle medlem af spillerrådet på landsholdet. Det er de tre plus Kasper Schmeichel, der er i tæt dialog med Mads Øland om en fremtidig landsholdsaftale. En aftale, der formentlig kommer i hus inden måneden er slut. Foto: Lars Poulsen. Landsholdsfodbold Forstå fodboldkonflikten: Her er de fire afgørende punkter

DBU-formand Jesper Møller prøver at finde en grimasse, mens han samtidig skal koncentrere sig om, hvad hans landsholdsspillere egentlig hedder... Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Stig Tøfting har en plan: Lås dem alle sammen inde

Mads Øland og Claus Bretton Meyer har endnu engang kastet dansk landsholdsfodbold ud på dybt vand. Foto: Anthon Unger Allan Olsen Rendyrket vanvid: I smadrer dansk fodbold

24 kommentarer
Vis kommentarer