Gamblede i 2014: Bedstefar scorer formue på indskiftning

Lewis Cook fik tyve minutter på banen for England mod Italien og skaffede stor gevinst til sin bedstefar

Lewis Cook kan kalde sig engelsk landsholdsspiller - hans bedstefar kan hæve 145.000 kroner. Foto: AP
Lewis Cook kan kalde sig engelsk landsholdsspiller - hans bedstefar kan hæve 145.000 kroner. Foto: AP

Det har været tæt på et par gange, men i går aftes lykkedes det så. Bournemouth-spilleren Lewis Cook fik debut på det engelske landshold i testkampen mod Italien og sikrede dermed sin bedstefar, Trevor Burlingham, en ordentlig skilling.

Som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, lagde Cooks bedstefar i 2014 intet mindre end 500 pund - svarende til 4.270 kroner - på at barnebarnet ville få debut på A-landsholdet inden sin 26-års fødselsdag. Og med pengene 34 gange igen kan bedstefaderen i dag hæve i underkanten af 145.000 danske kroner.

Et beløb, der nok ikke kan måle sig med den ugeløn, Lewis Cook får i sin Premier League-klub, men pyt nu med det.

Tæt på flere gange
Den i dag 21 år gamle Cook rodede dengang rundt i den næstbedste række og havde mere end almindelig svært ved at komme på holdet i Leeds United.

Han var dog inde omkring ungdomslandsholdet, hvilket nok også er grunden til det relativt lave odds på 34 gange pengene igen, som William Hill ville strække sig til at give bedstefaderen for odds-forslaget.

Cook var også udtaget til landsholdssamlingen i november, men ved den lejlighed blev det ikke til debut mod Brasilien, ligesom han heller ikke kom på banen mod Holland sidste fredag.

Men tirsdag skete det så, da Lewis Cook blev skiftet ind i stedet for Jesse Lingard med tyve minutter tilbage af 1-1-opgøret mod Italien - til stor glæde for hele familien, må man formode.

Ikke den første
Cooks bedstefar er dog langt fra den første, der gambler på sin egen familie.

Den tidligere Liverpool-målmand Chris Kirklands far vandt i omegnen af 80.000 danske kroner, da han spillede 800 kroner på, at sønnen skulle blive engelsk landsholdsspiller. På daværende tidpunkt var Chris Kirkland blot 12 år gammel.

Mest imponerende var det dog, da Peter Edwards scorede en gevinst på mere end en million kroner, da hans barnebarn Harry Wilson fik debut på Wales' landshold.

Edwards må have gode evner inden for scouting, for væddemålet på omkring 400 kroner blev allerede indgået, da Harry Wilson var blot 18 måneder gammel.

Chris Kirkland (målmand) sikrede sin far en god gevinst, da han fik debut på landsholdet. Foto: All Over Press
Chris Kirkland (målmand) sikrede sin far en god gevinst, da han fik debut på landsholdet. Foto: All Over Press

I aften bider bedstefar negle: Spiller barnebarn scorer han kassen

Først røg de i Formel 1 - nu vil Sverige forbyde disse piger

Storesøster er fodboldstjerne - lillesøster deler øretæver ud