Gigantisk fiasko for Brasilien: Færdige efter kontroversiel scoring

Brasilien må rejse tidligt hjem fra Copa America efter endnu en traumatisk slutrunde, hvor man i sidste kamp i gruppespillet tabte til Peru grundet kontroversiel scoring

Se kampens højdepunkter her (Video: SNTV)

Brasilien er ude af dette års Copa America efter et 0-1-nederlag til Peru i de to holds afsluttende gruppekamp natten til mandag dansk tid.

Nederlaget betyder, at de femdobbelte verdensmestre fra Brasilien ender som nummer tre i gruppen. Peru slutter på førstepladsen, mens Ecuador tager andenpladsen efter en sejr på 4-0 over Haiti.

Raul Ruidiaz scorede sejrsmålet i det 75. minut, men der var tale om en kontroversiel afgørelse, da angriberen tydeligvis havde hånden på bolden, da han omsatte et indlæg med succes.

Brasilien protesterede, men det hjalp intet, ligesom holdet heller ikke kunne glæde sig over, at man havde bolden mest og også bidrog med flest afslutninger i kampen - samt hele ti hjørnespark mod kun to til Peru. Opråbene og overtaget blev ikke omsat, som ønsket var.

Dermed skuffer Brasilien for anden gang på kort tid sine mange tilhængere ved en slutrunde.

VM på hjemmebane i 2014 endte traumatisk for brasilianerne, da værtslandet i semifinalen blev ydmyget med et nederlag på 1-7 mod de senere VM-vindere fra Tyskland.

Foruden Brasilien er også de 15-dobbelte Copa America-mestre fra Uruguay færdig inden knockout-fasen i turneringen. Det står klart, selv om der endnu mangler en runde i Gruppe C, da Edinson Cavani og Co. har tabt deres to første opgør ved turneringen.

Bedre ser det altså ud for Brasiliens overmænd fra Peru, der i kvartfinalen skal møde Colombia, mens det andet hold, som avcancerede fra Gruppe B, Ecuador, står over for værterne fra USA.

Copa America løber frem til 26. juni, hvor finalen afvikles på Metlife Stadium i New Yersey.

USA besejrede Paraguay (Foto: AP) Landsholdsfodbold Overraskelser ved Copa America

Magiske Messi strålede med et hattrick i argentinsk sejr over Panama ved Copa America (Foto: AP) Landsholdsfodbold Messi stråler for Argentina med hurtigt hattrick

37 kommentarer
Vis kommentarer