Glæder sig til gyseren i Dublin: Den største kamp i mit liv

VM kan noget, klubfodbolden ikke kan, konstaterer Andreas Cornelius

Andreas Cornelius glæder sig til gyseren i Dublin. Foto: Lars Poulsen.
Andreas Cornelius glæder sig til gyseren i Dublin. Foto: Lars Poulsen.

KASTRUP (Ekstra Bladet): Han var kun 17 år gammel, da Danmark senest var med til en VM-slutrunde.

Og i modsætning til den et år ældre Christian Eriksen, der fik en billet til Sydafrika af Morten Olsen, måtte Andreas Cornelius nøjes med at følge med på tv-skærmen.

Irlands tandløse offensiv imponerer de færreste i hjemlandet. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 12. nov. 2017 - kl. 09:17 Irland saves midt over: Kan vi overhovedet spille fodbold?

Men nu er 'Corner' kun en enkelt nervepirrende playoff-gyser mod Irland i Dublin for selv at blive inviteret til verdens største fodboldfest.

Og Atalanta-angriberen er ikke i tvivl om, hvor tirsdagens opgør på den grønne ø rangerer på hans personlige liste.

- Selvfølgelig glæder vi os til at spille den kamp, fordi den for mange af os er den vigtigste, vi har spillet. De her to kampe er de største og vigtigste, jeg selv har spillet. Det er måske ikke den bedste modstander, men når man ser på, hvad vi kan opnå, så er det klart den største kamp, jeg har spillet. Vi glæder os, konstaterer Andreas Cornelius, der i Parken kunne have sparket Danmark et godt stykke mod Rusland, men måtte se Darren Randolph redde i det irske mål.

Den afbrænder bliver forhåbentlig ikke afgørende, for den danske VM-skæbne.

For Cornelius er ikke i tvivl om, hvad slutrunde-deltagelse kan betyde for den danske fodboldsjæl.

- Det er et af de øjeblikke, hvor landsholdsfodbolden har sin berettigelse og viser, hvad den kan, siger han og fortsætter:

-  Nogle gange kommer kvalkampene ubelejligt, og man møder nogle svage nationer og det kan være lidt svært med tilskuere. Men til VM kan man mærke fodboldfeberen, og man kan mærke, at landene er stolte over deres hold. Der er en masse følelser, og man kan mærke, hvordan folk er klistret til skærmen for at følge deres hold. Det kan klubfodbolden ikke rigtigt på samme måde – at samle nationerne.

Andreas Cornelius har et særligt forhold til VM. Foto: Lars Poulsen
Andreas Cornelius har et særligt forhold til VM. Foto: Lars Poulsen
 

Hvis der skal være VM-fest i de danske stuer, kræver det, at de danske angribere får hul på målbylden i Dublin. Og Cornelius er optimist, selvom der blev skudt med løst krudt i Parken.

- Vi holdt dem fra at score, så hvis vi scorer derovre, skal de jo score to. Så den er lidt halvfarlig for dem, vurderer Cornelius, som selv tankede godt med selvtillid i den første kamp.

- Jeg synes, at jeg vandt klart flest af duellerne, og at jeg havde ligeså godt styr på det, som jeg plejer. Jeg spillede i den modsatte side af deres stærkeste forsvarer, ham Shane Duffy, men jeg vandt næsten alle mine dueller mod den anden hans makker og backen. De stod meget lavt, og de var svære at bryde ned. Men det bliver farligt for dem at stå så langt nede en gang til, siger Andreas Cornelius inden slutspillet om VM-billetten.

Irlands tandløse offensiv imponerer de færreste i hjemlandet. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 12. nov. 2017 - kl. 09:17 Irland saves midt over: Kan vi overhovedet spille fodbold?

Irland vil også spille defensivt på hjemmebane, forudser Simon Kjær. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 12. nov. 2017 - kl. 08:19 Simon Kjær forventer samme kampbillede i Irland

Lasse Schøne og Viktor Fischer hjælper Ekstra Bladet med at komme ind bag facaden på landsholdet. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Sport og Spil De afslører fodboldlandsholdet bag facaden: Tinder-profiler og kaos-regime

Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen