Annonce:
Annonce:

Gør det for første gang siden 1992

På et sent mål af Stine Larsen trak Danmark det længste strå i en kamp mod Sverige, som for første gang siden 1992 tabte til danskerne i egen hule

Foto: Johan Nilsson/Ritzau Scanpix
Foto: Johan Nilsson/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Godt nok var det kun en testkamp, men sejren betød alverden.

Det var ikke til at tage fejl af, da Stine Larsen headede Danmark i front mod Sverige og samtidig blev matchvinder med sin scoring til 1-0 sent i opgøret.

Dermed er Danmark kommet fint fra start i de to venskabskampe, som de danske fodboldkvinder spiller her i april. På tirsdag venter Japan nemlig i Odense, hvor landsholdet igen skal pudse formen af inden VM-slutrunden til sommer.

Det er første gang siden 1992, at de danske fodboldkvinder vinder i Sverige.

Rammen i Malmø var livlig, selv om der ikke stod point på spil. De mest inkarnerede svenske fans forvandlede ABBA-hits til fodboldsange, og i det ene hjørne sørgede en stor gruppe danskere også for stor opbakning til Simone Boye, Kathrine Kühl og holdkammeraterne.

Annonce:

Resultatet lover godt forud for VM-slutrunden om 3,5 måneder, og Danmark var også klart bedst i især den første halvdel af testkampen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Johan Nilsson/Ritzau Scanpix
Foto: Johan Nilsson/Ritzau Scanpix
 

Frem til målet, der faldt i det tredje af tre tillægsminutter, havde begge hold dog manglet den nødvendige skarphed i både afslutninger og nøgleafleveringer.

Sverige regnes for at være et af klodens bedste hold og for at have et niveau mere end Danmark, men fredag var det svært at skelne, hvem der er nummer 3, og hvem der er nummer 15 på verdensranglisten.

Det svenske spil hang ikke specielt godt sammen i første halvleg, mens danskerne var mere afklarede og skabte flere gode muligheder. De danske afslutninger manglede den sidste snert for at overliste Zecira Musovic i det svenske mål.

Anden halvleg burde være indledt med en dansk scoring, men tæt under mål formåede Amalie Vangsgaard ikke at heade Danmark i front. Det ærgrede PSG-angriberen sig også gevaldigt over.

Herfra fik Sverige meget bedre greb om begivenhederne. Især i kampens sidste kvarter pressede svenskerne på, men de fleste tilløb til chancer løb ud i sandet på grund af dårlige afleveringer.

Det lignede en nullert, men så satte Stine Larsen sig i respekt. Først sled hun sig til en friløber, som blev brændt, men få sekunder senere mosede hun sig frem til Katrine Vejes indlæg og stangede Danmark på sejrskurs.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: