Guld-træneren afslører kæmpe strid: Vil ikke tale med fransk VM-helt

Didier Deschamps afslører i et interview med det franske medie Le Parisien, at luften er iskold imellem ham og den tidligere landsholdskammerat Christophe Dugarry

Se Ekstra Bladet nedtakt efter Frankrigs sejr i VM-finalen.

Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, og den tidligere franske landsholdsspiller Christophe Dugarry har sammen vundet både VM i 1998 og EM i 2000, men i dag er luften iskold mellem de to tidligere landsholdskammerater.

- Hvis vi skulle mødes i dag, ville jeg ikke engang sige hej, siger Didier Deschamps til Le Parisien om forholdet til Dugarry, som i sin aktive karriere spillede i  Bordeaux, Milan, Barcelona, Marseille, Birmingham og Qatar.

Den 49-årige Deschamps er den tredje i fodboldhistorien, der er blevet verdensmester for sit land som både træner og spiller. De to andre er brasilianske Mario Zagallo og tyske Franz Beckenbauer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Her ses Deschamps sammen med Frankrigs præsident, Emanuel Macron, og det franske landshold, mens VM-titlen fejres. Foto: Marin Ludovic/AP
Her ses Deschamps sammen med Frankrigs præsident, Emanuel Macron, og det franske landshold, mens VM-titlen fejres. Foto: Marin Ludovic/AP

'Har taget Frankrig som gidsel' 
Efter Deschamps ledte sit franske mandskab hele vejen til toppen af VM-podiet tidligere på måneden, er han blevet udråbt som helt i sit hjemland, men sådan har det ikke altid været.

Siden han overtog styringen af det franske landshold i 2012 har han været underlagt voldsom kritik, for alt lige fra at udelade Real Madrid-stjernen Karim Benzema fra truppen til at fravælge spillere på grund af deres hudfarve.

Og en af dem, der har været særligt åbenmundet i sin kritik af Deschamps er Christophe Dugarry, der i sit radioprogram, Team Duga, har udtalt, at Deschamps, med sit valg af spillere i VM-truppen, har taget Frankrig som gidsel.

- Det er nødvendigt for Didier Deschamps at komme meget langt i VM. Han må stå ved sit valg, for han har taget Frankrig som gidsel, lød det fra den tidligere franske landsholdsspiller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Christophe Dugarry ses her ved en middag, der skulle markere 20 års-jubilæet for Frankrigs VM-førsteplads i 1998. Foto: ABACA/ALL OVER PRESS
Christophe Dugarry ses her ved en middag, der skulle markere 20 års-jubilæet for Frankrigs VM-førsteplads i 1998. Foto: ABACA/ALL OVER PRESS
 

Kold luft mellem tidligere landsholdskammerater
Deschamps har ikke svaret på kritikken fra sin tidligere holdkammerat i løbet af VM-turneringen, men nu tager han, i et interview med Le Parisien, bladet fra munden.

- Han siger, at jeg har taget Frankrig som gidsel. Han kan sige, hvad han vil. Han har sit radioprogram. Vi har oplevet en hel del sammen, og når det kommer til hans attitude, har jeg set bedre, siger Deschamps.

Den nykårede verdensmester tilføjer, at han har et godt forhold til mange af sine gamle holdkammerater, men at Dugarry bestemt ikke er en af dem.

- Det er ligegyldigt nu. jeg er næsten 50 år gammel og behøver ikke at lade som om mere. Jeg møder med stor glæde størstedelen af spillerne. Jeg spiser frokost med 'Lolo' (Laurent Blanc) og vores koner og jeg mødes med Lilian Thuram, Marcel Desailly, Bixente Lizarazu og Bernard Diomède, siger han.

- Hvis jeg mødte Dugarry, ville jeg ikke engang sige hej eller god aften. Vi var gået til hver sin side, siger Deschamps, som har kontrakt med det franske landshold indtil sommeren 2020.

Skidt generalprøve: Midtjylland i knæ inden europæisk eventyr

Neymar forklarer sit 'filmeri': Tror du jeg har lyst til det

Scorer kæmpe gevinst: Danske mestre bekræfter lyn-salg

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT